Un adolescent de 16 ani, aproape de comă alcoolică, a reușit să producă, în doar câteva minute, trei accidente de circulație, cu urmări tragice, după ce a lovit cu camioneta furată de la părinți trei grupuri de copii care circulau pe marginea drumului. Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, numărul decedaților a ajuns la doi, murind și fata de 14 ani, care se afla în stare gravă de o săptămână.

În data de 5 ianuarie, când majoritatea tinerilor de pe Valea Bârgăului merg la prieteni, cunoscuți și rude cu ultima colindă, un adolescent beat a luat camioneta părinților, fără ca aceștia să știe, a ieșit în drumul național 17 care traversează mare parte din vale și, în mai puțin de 5 minute, a lovit trei grupuri de persoane.

În urma impactului, o copilă de 16 ani a ajuns în stare foarte gravă la spital, decedând câteva ore mai târziu. Cu ea a ajuns la spital și o femeie de 36 de ani, care o însoțea, aceasta a suferit multiple fracturi și este și la această oră internată în spital. Cele două se întorceau spre casă de la o sală de rugăciuni situată pe drumul național.

După ce le-a lovit pe cele două, adolescentul și-a continuat drumul și a intrat cu camioneta în alte trei copile de 10 și respectiv 11 ani. Toate cele trei au ajuns la spital, una dintre ele fiind transferată la o clinică clujeană. În cursul săptămânii trecute una a fost externată, iar alta dădea semne că își revine, fiind detubată.

Și după ce le-a lovit pe cele trei fetițe adolescentul și-a continuat drumul, cauzând un al treilea accident rutier. Ultima lovită a fost Cristina Rus, o adolescentă de 14 ani, chiar în fața bisericii din localitatea Mureșenii Bârgăului. 

Aceasta își însoțea sora mai mică la colindat. În urma impactului, adolescenta de 14 ani a fost aruncată într-un șanț de pe marginea drumului. A fost găsită de o asistentă medicală care locuia în zonă inertă și în stop cardio-respirator. Asistenta medicală a început manevrele de resuscitare, reușind să o readucă la viață pe adolescentă. Adolescenta a ajuns la spital în stare extrem de gravă, fiind intubată și ventilată mecanic.

Încă de atunci, medicii erau rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire. Copila a murit în acaestă dimineață, în jurul orei 07:00, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Tânărul de 16 ani care a produs accidentul ar fi consumat bătuturi alcoolice chiar la oamenii din sat, după ce l-ar fi însoțit pe preotul din localitate în timpul procesiunii crucii. Acesta a ajuns și el la spital în comă alcoolică și cu un traumatism cranio-cerebral. Ulterior, acesta a fost reținut și mai apoi arestat pentru 30 de zile. Se pare că adolescentul nu își amintește mare lucru din ce s-a întâmplat. 

Sursă: Adevărul

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/a-murit-inca-o-victima-a-tanarului-care-s-a-urcat-la-volan-in-coma-alcoolica-si-a-spulberat-mai-multi-oameni-pe-marginea-soselei-cristina-avea-doar-14-ani-45985.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/a-murit-inca-o-victima-a-tanarului-care-s-a-urcat-la-volan-in-coma-alcoolica-si-a-spulberat-mai-multi-oameni-pe-marginea-soselei-cristina-avea-doar-14-ani-45985-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv