Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța, din subordinea Prefecturii Constanța, își desfășoara activitatea pe o suprafață de birouri de 520 mp. “Spațiul a fost dat cu titlu de folosință gratuită pe o perioadă de 10 ani. Ar fi fost ciudat să percem bani pentru cetățeni. Dacă va fi nevoie, după 10 ani vom prelungi perioada” a explicat, la inaugurare, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Iar prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a precizat că utilitățile vor fi plătite de prefectură, ca și până acum. Pentru fostul sediu al Serviciului Permise, prefectura Constanța plătea o chirie de 24.000 de lei pe lună. “Acum nu mai plătim chirie iar utilitățile vor fi aceleași. Se economisesc bani și timp, toate serviciile sunt în același loc”, a subliniat prefectul Ioan Albu. 

Odată cu mutarea noul spațiu vor dispărea cozile. “Am exploatat acest moment pentru a implementa și un sistem de gestionare a fluxului de persoane pentru că înainte erau momente în care la ghișee erau foarte multe persoane. Am optat pentru programarea online pentru toate operațiunile de înmatriculare și de preschimbare a permiselor de conducere. Cetățenii se prezintă la ghișee, la noi nu este coadă, a dispărut noțiunea asta. Cetățenii se prezintă cu 2-3 minute înainte de ora de programare, se duc la ghișeu, stau pe scaun, își rezolvă problema” a explicat șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța, Liviu Vîrșu.

Serviciul de Permise Constanța lucrează cu 25 de angajați, urmând să fie scoase la concurs trei posture care sunt vacante. Secretarul de stat în MAI, Mihai Dan Chirică, a anunțat că, de altfel, la nivelul național, în sistem se vor face angajări:“S-a făcut o analiză și, împreună cu doamna ministru, am hotărât că toate posturile vacante de la Serviciile Publice Comunitare, atât la Pașapoarte cât și la Permise, se vor scoate la concurs în primul trimestru.  Până în luna martie. Numai la Direcția Generală de Regim Permise și Înmatriculări Auto sunt 137 de posturi, în toată țara. Aceste posturi existau în organigrama serviciilor dar nu erau ocupate. Știm că sunt cazuri, mai ales vara, când la Pașapoarte se creează cozi. Așa, ne-am propus să o luăm din timp să nu mai fie cozi”. 

Tag-uri:
Permise, Serviciu, cozi, Constanța, CJC, prefectura, Horia Țuțuianu, Iona Albu, Liviu Vîrșu

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/serviciul-permise-aut-cta.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/serviciul-permise-aut-cta-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța, din subordinea Prefecturii Constanța, își desfășoara activitatea pe o suprafață de birouri de 520 mp. “Spațiul a fost dat cu titlu de folosință gratuită pe o perioadă de 10 ani. Ar fi fost ciudat să percem bani pentru cetățeni. Dacă...

Preluat de la EVZ