Cel puțin 12 femei din Coreea de Nord au fugit, azi, cu o ambarcațiune de mici dimensiuni, iar două dintre ele s-au înecat în râul Mekong, a anunțat un activist sud-coreean pentru drepturile omului, citat de site-ul agenției Yonhap.

“Ambarcațiunea precară avea o capacitate de doar 10 locuri. Este posibil ca incidentul să fi fost cauzat de supraaglomerare. Două dezertoare s-au înecat, dar alte zece au plecat înapoi spre Laos, înainte de a ajunge în Thailanda cu o altă barcă. În prezent, acestea se află în custodia poliției thailandeze”, a precizat activistul.

Barca s-a răsturnat în apropiere de granița dintre Laos și Thailanda, în râul Mekong. Femeile nord-coreene ar fi ajuns mai întâi în China, apoi au vrut să ajungă în Coreea de Sud trecând prin Vietnam, Laos și Thailanda.

Activistul a precizat că majoritatea femeilor nord-coreene erau folosite pentru traficul de ființe umane.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mai-multe-femei-au-fugit-cu-o-barca-din-coreea-de-nord-iar-doua-dintre-ele-s-au-inecat-45983.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mai-multe-femei-au-fugit-cu-o-barca-din-coreea-de-nord-iar-doua-dintre-ele-s-au-inecat-45983-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv