În dimineața zilei de sâmbătă, locuitorii din statul Hawaii din SUA au primit o alertă pe telefon prin care li se spunea: „Amenințare iminentă cu rachetă balistică în Hawaii. Adăpostiți-vă imediat. Acesta nu este un exercițiu”. Mesajul, scris doar cu majuscule, a cauzat panică pe teritoriul arhipelagului, potrivit BBC.

Acesta este mesajul pe care l-au primit americanii din arhipelag pe telefon. Sursa FOTO: Twitter

După 20 de minute, autoritățile au asigurat cetățenii că  nu există nicio amenințare asupra insulelor. Atât agenția locală de gestionare a evenimentelor, cât și guvernatorul David Ige au asigurat că oamenii nu au de ce să se teamă.

În acest moment, nu este foarte clar cum de s-a produs eroarea.

Mesajul vine într-un context geopolitic tensionat, în care Kim Jong-un amenință că rachetele Coreei de Nord pot atinge Statele Unite continentale, iar tensiunile dintre liderul comunist și președintele american, Donald Trump, sunt în creștere.

Sursa: AGERPRES

Tag-uri:
hawaii, racheta kim, coreea de nord, coreea racheta, Trump, atac racheta, SUA

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mesaj-hawaii.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mesaj-hawaii-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În dimineața zilei de sâmbătă, locuitorii din statul Hawaii din SUA au primit o alertă pe telefon prin care li se spunea: „Amenințare iminentă cu rachetă balistică în Hawaii. Adăpostiți-vă imediat. Acesta nu este un exercițiu”. Mesajul, scris doar cu majuscule, a cauzat panică pe teritoriul arhipelagului, potrivit BBC. Acesta...

Preluat de la EVZ