O tânără din Cluj susține că a fost nevoită să se opereze la clinica privată a medicului Mihai Lucan și să plătească 3.000 de euro. Ea afirmă că medicul Mihai Lucan i-ar fi spus din start că doar Lukmed deține aparatul necesar pentru o intervenție chirurgicală minim invazivă.

Maria Pop are 24 de ani, este din Cluj și a fost diagnosticată în 2009 cu sindrom de joncțiune pielo-ureteral. Ea a fost operată în același an de medicul Mihai Lucan la clinica acestuia, Lukmed. Tânăra spune că Lucan le-ar fi dat de ales părinților între o intervenție chirurgicală minim invazivă și una folosind metode clasice chirurgicale, mult mai dureroasă. În primul caz, medicul ar fi precizat că operația poate fi făcută doar la clinica sa privată, pentru că Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) nu ar fi deținut aparatul necesar.

„Am fost diagnosticată cu sindrom de joncțiune pielo-ureteral, iar când am ajuns cu părinții la domnul Lucan, printre primele întrebări pe care le-a pus a fost care este ocupația lor. Apoi a spus că operația va costa 3.000 de euro și a subliniat că are aparat laparoscopic doar la clinica privată. Și a mai spus că, dacă vreau să merg la spitalul de stat, mă operează cu tăietură și că în acel caz trebuie să fie tăiată o coastă ca să ajungă la rinichi. Așa că bineînțeles am ales varianta să plătim suma pe care ne-a cerut-o”, a afirmat Maria Pop pentru Adevarul.ro.

Tânăra mai spune că a fost operată noaptea, după ora 00.00, și că imediat după intervenția chirurgicală a fost transportată cu ambulanța, în frig, la ICUTR. La institut, ea ar fi fost dusă în salonul de la mansardă, despre care Lucan ar fi spus că aparține clinicii sale private.

„Domnul Lucan nu prea ne vorbea” „M-a operat după miezul nopții și era luna octombrie. Prin frig m-a dus cu ambulanța la spitalul public, de la Lukmed. La spitalul public am stat la terapie câteva zile, apoi am fost dusă într-un salon. Era la mansardă, domnul Lucan spunea că e salonul său privat. Pe lângă asta, mi-a cerut adeverință de la școală și bilet de trimitere, chiar dacă am fost operată la privat. Am prins fix perioada în care era internat fostul soț al doamnei Gabriela Firea. Toată lumea era agitată acolo, era zarvă. Domnul Lucan venea la noi în vizită dimineața, doar câte două minute, dar nu prea ne vorbea”, susține Maria Pop.

Aceasta a mai afirmat că operația ar fi fost urmată de o serie de complicații. Mai mult, atunci când ulterior ar fi apelat la alți medici pentru tratament, i s-ar fi spus că operația nu ar fi fost necesară.

„Mi-a pus un stent pentru câteva săptămâni, apoi l-au scos, au spus că a stat suficient. Iar apoi, la următorul control, au zis că trebuie să pună stentul înapoi. Și când l-au scos din nou, un medic de la ecograf mi-a spus mie și mamei că primul stent a fost scos prea devreme și din cauza asta am rămas cu diagnosticul de sindrom de joncțiune pielo-ureteral, la gradul 1 spre 2, exact ca înainte de operație. Și când mergeam la control, era mereu la fel. În sală erau câte 3-4 medici, era o atmosferă în care nici nu-ți mai venea să pui întrebări. Alți medici faceau ecografia înainte, el venea doar și se uita peste hârtia de la ecograf și ne spunea că e ok, deși, de fapt nu era în regulă. Și am început să fac infecții urinare tot mai des, situația era tot mai rea. Am decis să merg și la alți medici, așa că m-am dus la Târgu Mureș, unde am fost consultată. Cei de acolo mi-au dat un tratament și mi-au spus că se poate trăi cu diagnosticul acesta fără probleme și că nici nu era nevoie de operație”, a explicat Maria Pop.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/tanara-pacalita-sa-plateasca-o-operatie-de-3-000-de-euro-la-clinica-medicului-lucan-nici-nu-era-nevoie-de-operatie-45995.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/tanara-pacalita-sa-plateasca-o-operatie-de-3-000-de-euro-la-clinica-medicului-lucan-nici-nu-era-nevoie-de-operatie-45995-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv