Un bărbat de 34 de ani, din Tulcea, condamnat în 2012 pentru constituirea unui grup infracțional organizat în scopul racolării și exploatării sexuale a unor minore, a fost prins în Germania și adus în țară, în baza mandatelor europene de arestare emise de Tribunalul Tulcea.

Poliția Română a transmis, sâmbătă, că un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile române întrucât era condamnat pentru trafic de persoane, trafic de droguri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, a fost adus în țară de polițiștii români, după ce a fost depistat în Germania, la sfârșitul anului trecut.

Surse judiciare arată că persoana care a fost adusă în țară este Mihai Mișireliciu, din Tulcea.

Acesta a fost preluat, vineri, de o escortă a Poliției Române și adus în țară din Frankfurt, Germania, el fiind urmărit internațional în Sistemul Informatic Schengen, în baza a două mandate europene de arestare, ambele emise de Tribunalul Tulcea.

Persoana în cauză a fost depistată de autoritățile germane, la data de 6 decembrie 2017, în localitatea Hamburg, arată Poliția Română.

„În sarcina acestuia instanța de judecată a reținut faptul că, în perioada februarie – iulie 2012, împreună cu o altă persoană, a constituit și coordonat un grup infracțional organizat în scopul racolării și exploatării sexuale a unor minore, prin practicarea prostituției, în România, Belgia și Germania. De asemenea, în sarcina acestuia a fost reținut faptul că a deținut, în vederea comercializării, 66 de grame de cannabis și că a deținut ilegal o armă, împreună cu muniția aferentă, pe care a folosit-o în martie 2010, în vederea amenințării, într-un bar din Tulcea”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de Poliție.

Mihai Mișireliciu a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, precum și la 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În ultima săptămână, 15 persoane care erau urmărite la nivel internațional au fost depistate în străinătate și aduse în țară de Poliția Română, în urma schimbului de date și informații operative cu partenerii străini.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/tulcea-barbat-condamnat-pentru-racolare-de-minori-depistat-in-germania-si-adus-in-tara-45990.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/tulcea-barbat-condamnat-pentru-racolare-de-minori-depistat-in-germania-si-adus-in-tara-45990-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv