Polițiștii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui bebeluș care a murit la câteva ore după naștere, la Spitalul Orășenesc Rovinari, județul Gorj. 

Bebelușul născut vineri fără probleme de sănătate a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Sfântul Ștefan din Rovinari.

Potrivit reprezentanților unității spitalicești, fetița a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

“A făcut stop cardiac, nu știu din ce cauză, trebuie să se facă necropsia să vedem care este cauza exactă. Este vorba despre un copil și este o mare nenorocire pentru familie, pentru noi. Bineînțeles că, din punct de vedere medical, s-a făcut tot ce se putea face. Eu am fost de gardă, m-am implicat în resuscitare, și-a revenit la un moment dat cât să ne dea speranțe și pe urmă s-a prăbușit iar. Nu știu să fi avut probleme la naștere, nu mi s-a spus nimic până acum. O să am această discuție cu medicii care s-au ocupat”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Murea, managerul spitalului.

Poliția efectuează cercetări în acest caz și a fost întocmit un dosar penal.

“Poliția Rovinari a fost sesizată de reprezentanții spitalului cu privire la faptul că o fetiță nascută pe 12 ianuarie a decedat în cadrul acestei unități. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Părinții bebelușului nu au făcut, deocamdată, plângere.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/bebelus-mort-la-cateva-ore-de-la-nastere-politia-a-deschis-ancheta-46010.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/bebelus-mort-la-cateva-ore-de-la-nastere-politia-a-deschis-ancheta-46010-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv