Salvamontiștii au reluat, în această dimineață, căutările în cazul tânărului care a dispărut în urma avalanșei de pe Valea Coștilei din munții Bucegi, după ce acțiunea a fost sistată cu o seară înainte din cauza vremii. 

Șeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat, pentru Mediafax, că salvamontiștii au plecat,  în această dimineață, în acțiunea de căutare a tânărului de 30 de ani, din București, care a fost dat dispărut după ce o avalanșă s-a produs pe Valea Coștilei, zonă care nu este traseu turistic dar care este parcursă de alpiniști, atât vara, cât și iarna.

“Am reluat căutările. La ora 10.00 începe sondarea pentru căutarea victimei. Pas cu pas trebuie căutat. Este o sondă care se introduce în zăpadă și se caută cu ea, bucată cu bucată. El era bine echipat. Era alpinist, făcuse mai multe vârfuri din Europa”, a spus Banu.

Daniel Banu a mai spus că tânărul a căzut și atunci s-a declanșat avalanșa care l-a prins și el el, târându-l câteva sute de metri.

Potrivit Salvamont Bușteni, alpinistul urcase cu alți patru colegi, pe Hornul Coștilei.

“Într-o clipa de neatenție, a alunecat câteva sute de metri până aproape de refugiul Coștila, declașând o avalanșă care probabil l-a și acoperit. Colegii lui au coborât după el și i-au găsit doar echipamentul și casca spartă”, arată Salvamont Bușteni.

Salvamontiștii din Bușteni și de la Salvamont Prahova au sondat, sâmbătă seară, până în momentul în care o altă avalanșă era să cadă peste ei. Întrucât pericolul era prea mare, căutarile au fost atunci sistate.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/cautarile-tanarului-disparut-in-urma-avalansei-din-bucegi-au-fost-reluate-46005.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/cautarile-tanarului-disparut-in-urma-avalansei-din-bucegi-au-fost-reluate-46005-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv