Tunelul pornea din Fâșia Gaza, traversa teritoriul israelian și continua până în Egipt.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, lt. colonelul Jonathan Conricus, a declarat că tunelul aparținea mișcării islamiste palestiniene Hamas și fusese construit de aceștia cu scopul de a ataca Israelul.

Aceasta a mai declarant că nu există informații în legătură cu eventuale victime omenești cauzate de distrugerea acestui tunel.

Tunelul trecea pe sub principala cale de acces pentru mărfuri în Fâșia Gaza – punctul de trecere Kerem Shalom- precum și pe sub rețeaua de conducte de gaz și conducte de combustibil care aprovizionează Gaza.

Loviturile aeriene au avut loc în Fâșia Gaza, în timp ce alte mijloace  militare secrete au fost folosite  pe teritoriul israelian.

Tunelul începe la est de orașul Rafah în Fâșia Gaza, intră în teritoriul israelian pentru aproximativ 180 de metri, apoi a continuă în Egipt pentru o lungime nespecificată, punctul de ieșire nefiind detectat deocamdată.

Operațiunile de distrugere ale tunelului care are o lungime totala de aproximativ un kilometru si jumătate, au fost făcute în coordonare cu armata egipteană.

Israelienii au declarant recent că au dezvoltat o nouă metodă de identificare și distrugere a acestor tunelurilor ce își au originea în fâșia Gaza. De asemenea, statul evreu construiește un zid subteran în zona din jurul fâșiei Gaza pentru a opri astfel de tuneluri.

Acest tunel este cel de-al treilea tunel distrus de la sfârșitul lunii octombrie de către Israel, dar distrugerea acestuia vine într-un moment deosebit de sensibil în regiune.

Tensiunile dintre palestinieni și Israel au crescut de la momentul în care președintele SUA , Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului pe data de 6 decembrie anul trecut.

Tag-uri:
hamas

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-473.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-473-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Tunelul pornea din Fâșia Gaza, traversa teritoriul israelian și continua până în Egipt.Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, lt. colonelul Jonathan Conricus, a declarat că tunelul aparținea mișcării islamiste palestiniene Hamas și fusese construit de aceștia cu scopul de a ataca Israelul.Aceasta a mai declarant că nu există informații...

Preluat de la EVZ