O alertă de lansare a rachetelor a produs panică printre locuitorii din Hawaii, sâmbătă dimineața, înainte de a fi anunțați că a fost de fapt o alarmă falsă. Utilizatorii de telefoane mobile au primit un mesaj care transmitea: “O amenințare cu rachete balistice către Hawaii. Căutați un adăpost imediat. Acesta nu este un exercițiu” 

Un angajat al apărării civile urmează să fie anchetat după o greșeală șocantă în dimineața zilei de sâmbătă, când o avertizare greșită de alertă a unei rachete balistice a trimis mii de oameni către adăposturi. Alerta a durat 38 de minute până când o altă informare a fost transmisă pe telefoane, timp în care, potrivit martorilor și imaginilor, lumea a fugit îngrozită să se adăpostească.

Guvernatorul statului, David Ige, și-a cerut scuze și a spus că alerta a fost provocată de un angajat care apăsat butonul greșit. Potrivit unor surse citate de presă, acesta s-ar fi declanșat alarma în timpul unui exercițiu intern și nu a fost conștient de greșeală decât atunci când telefoanele mobile din centrul de comandă au început să afișeze alerta. Guvernul SUA a anunțat că va face o anchetă completă, iar între timp anajatul a fost “recalificat”.

în Hawaii există un sistem de alertă din cauza apropierii potențiale de rachetele nord-coreene. În decembrie, statul și-a testat sirena de avertizare nucleară pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/86-46001.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/86-46001-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv