Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a avut loc duminică într-o zonă de coastă din sudul statului Peru, fiind emisă și o avertizare de tsunami, anunță Institutul american de Geofizică (USGS), potrivit site-ului agenției Reuters.

Seismul s-a produs la ora locală 09:18 (04:51, ora României), la o adâncime de 12,1 kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 40 de kilometri de orașul Acari.

Autoritățile de la Lima au anunțat că epicentrul ar fi fost localizat în districtul Lomas din regiunea sudică Arequipa. Guvernatorul Yamila Osorio a precizat că nu au fost raportate victime până în prezent, iar pagubele materiale includ prăbușirea terasamentului unor drumuri.

Cutremurul s-a resimțit și în Chile. Centrul de avertizare în caz de tsunami din Oceanul Pacific a anunțat că “valuri periculoase sunt prognozate pentru unele regiuni de coastă”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/peru-cutremur-cu-magnitudinea-de-7-1-pe-scara-richter-46011.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/peru-cutremur-cu-magnitudinea-de-7-1-pe-scara-richter-46011-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv