Fazekas Sandor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că vor fi sprijite şi instituţiile de educaţie din domeniul agricol, vor fi acordate burse studenţilor şi cărţi de specialitate, dar vor fi susţinute şi proiecte de protecţie a mediului, potrivit informațiilor Mediafax.


MAE, RĂSPUNS DUR în scandalul București-Budapesta. ORDINEA CONSTITUȚIONALĂ trebuie respectată!


„Guvernul Ungariei sprijină agricultura din Bazinul Carpatic, regiunea unde trăiesc maghiarii din afara Ungariei fiind foarte importantă pentru noi. Astfel, vom aloca în acest an 520 de milioane de forinţi (1,7 milioane euro – n.r.), majoritatea banilor fiind pentru Transilvania, în vederea extinderii reţelei de consultanţă agricolă, pentru educaţie profesională, pentru schimburi de experienţă în agricultură.

Vom sprijini, de asemenea, şi instituţiile de educaţie din domeniul agricol, vom acorda burse studenţilor şi cărţi de specialitate. Banii vor putea fi folosiţi şi pentru proiecte de protecţie a mediului. Există o colaborare strânsă între agricultorii din Ungaria şi cei din România”, a spus Fazekas.

Ce prevedere rețeaua de consultanță agricolă

Potrivit acestuia, reţeaua de consultanţă agricolă prevede existenţa unui specialist agricol în fiecare localitate al cărui rol va fi de sprijinire a fermierilor în scrierea proiectelor de obţinere a finanţărilor europene sau naţionale, sfaturi privind culturile sau asocierile dintre agricultori.


SCANDAL DIPLOMATIC România-Ungaria. EFECTUL declarațiilor lui Tudose. Ambasadorul român la Budapesta, CONVOCAT de MAE ungar


Acesta a subliniat că în Ungaria va avea loc în acest an un târg agricol internaţional, unde fermierii din Bazinul Carpatic, inclusiv cei din Transilvania, vor putea să îşi vândă produsele.


Sunteți de acord cu autonomia teritorială a etnicilor maghiari din România?

Tag-uri:
ungaria, produse agricole, transilvania, bani, targuri, anunt

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-452.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-452-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Fazekas Sandor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că vor fi sprijite şi instituţiile de educaţie din domeniul agricol, vor fi acordate burse studenţilor şi cărţi de specialitate, dar vor fi susţinute şi proiecte de protecţie a mediului, potrivit informațiilor Mediafax. MAE, RĂSPUNS DUR în scandalul București-Budapesta....

Preluat de la EVZ