Principala favorită a întrecerii feminine de la Australian Open, Simona Halep s-a calificat în turul secund al competiției, după o victorie în două seturi, 7-6, 6-1 împotriva sportivei din Australia, Destanee Aiava.

Simona Halep a început cu un break meciul cu favorita publicului, Destanee Aiava. A urmat însă o perioadă incredibilă pentru jucătoarea în vârstă de 17 ani, care a condus chiar și cu 5-2. A fost momentul în care Aiava cerut intervenția medicului, iar meciul a fost oprit timp de aproximativ 8 minute. După reluare, Halep a salvat două mingi de set ale adversarei și a egalat la 5. Aiava a întrerupt seria de game-uri câștigătoare a Simonei și a preluat conducerea. Imediat Halep și-a câștigat seviciul și s-a impus și in tiebreak(7-5), câștigând primul set cu 7-6, după o oră și 13 minute de joc.

Setul secund a început cum nu se putea mai rău pentru liderul mondial. Halep a alunecat și a cerut imediat intervenția medicului, care i-a aplicat un bandaj consistent, iar meciul a fost reluat după 7 minute. În ciuda accidentării destul de serioase, Halep nu a mai avut nicio emoție până la final și s-a impus și în setul secund, 6-1, după un joc ce a durat o ora și 51 de minute.

La finalul unui meci în care s-a confruntat cu o situație tensionată creată de “fuga” la vestiare a adversarei sale și cu o sperietură groaznică, Simona a făcut radiografia debutului la primul turneu de Mare Șlem al anului.

Cum o accidentare nu e lucrul pe care un pretendent la titlu să și-l dorească în primul meci la Australian Open, Simona a fost întrebată, la interviul de după meci, despre problema la glezna stângă. Încă încălzită după efortul de aproape două ore, Halep nu a putut da detalii despre accidentare, dar a dezvăluit că este îngrijorată, mai ales că, în trecut, a avut mari probleme cu glezna piciorului stâng.

“Nu am început bine meciul, dar mi-am spus că nu trebuie să renunț și că trebuie să câștig meciul. M-am accidentat, m-am speriat puțin, dar apoi am început să servesc bine și am deschis mai bine terenul. Da, sunt îngrijorată, pentru că am mai avut probleme în trecut acolo (n. red – la gleznă). Trebuie să fac ceva, să încep un tratament și să mă recuperez cât mai repede”, a spus Halep, pentru Eurosport.

Simona va avea la dispoziție două zile pentru a trece peste accidentarea la gleznă. 

În turul secund de la Australian Open, Simona Halep o va întâlni pe Eugenie Bouchard, din Canada, locul 81 mondial, care a trecut în două seturi, 6-3,7-6, de Oceane Dodin din Franța.

Pentru calificarea în această fază a competiției,Simona Halep va primi un cec de aproximativ 52 000 de euro și 70 de puncte WTA.

Jucătoarea română de tenis, Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, s-a calificat în turul doi la Australian Open după ce a învins-o, marți, în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-3, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 60 WTA.

Cârstea nu a avut deloc un meci simplu împotriva sportivei din Kazahstan. În primul set a condus cu 2-0 și 3-2, însă Dias a revenit de fiecare dată și și-a adjudecat prima manșă a întâlnirii dpă 51 de minute, cu un rever în cros. În seturile doi și trei, Cîrstea început să-și impună jocul și cu 43 lovituri câștigătoare sportiva din Târgoviște s-a calificat în turul doi al competiției de la Melbourne, la capătul unu meci ce a durat două ore și 19 minute.

Pentru calificarea în această fază a competiției, unde o va întâlni pe sportiva cehă Lucie Safarova, locul 29 WTA și cap de serie numărul 29, Cîrstea va primi un cec de aproximativ 52 000 de euro și 70 de puncte WTA.

Safarova a treut în primul tur de australianca Ajla Tomljanovic, locul 107 WTA, în două seturi, 7-5, 6-3 și conduce cu 4-1 în întâlnirile cu românca.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/australian-open-simona-halep-si-sorana-carstea-s-au-calificat-in-turul-2-46062.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/australian-open-simona-halep-si-sorana-carstea-s-au-calificat-in-turul-2-46062-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv