Un elev din Constanța a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Universitatea Oxford, din Marea Britanie, unde rata de acceptare la specializarea aleasă de el, „Computer Science”, este de sub 10 procente.

Radu Zevri, unul din elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, olimpic național la matematică, medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Matematică din 2017 și premiant internațional la robotică a fost admis la Universitatea Oxford.

„Radu a fost prezent la toate olimpiadele de matematică, opt ani la rând. Este un elev eminent, intuitiv, perseverent și foarte pasionat de matematică și informatică. Munca asiduă i-a fost răsplătită prin admiterea la această universitate, unde își va putea desăvârși educația”, spun reprezentanții instituției de învățământ.

Specializarea aleasă de Radu este „Computer science”, unde rata de acceptare este de 8 la sută, un procent competitiv în orice circumstanțe, dar mai ales în acest caz, unde elevii candidați sunt toți elevi eminenți din toate colțurile lumii.

Pentru a fi admis, Radu a prezentat o scrisoare personală, recomandări de la profesori și un CV cu întregul său palmares.

Următorul pas a fost un test specific pentru această universitate – MAT (mathematics admission test) și un interviu, în care Radu a răspuns la diverse întrebări, atât motivaționale, cât și specializate pe domeniul de studiu – despre limbaje de programare, jocuri sau matematică.

Atitudinea comisiei de admitere a fost îndreptată spre evaluarea impactului succeselor asupra acestor tineri și a felului cum exprimă ei învățămintele asimilate în urma rezultatelor obținute.

Oxford nu este singura universitate de prestigiu din Marea Britanie care l-a primit în rândurile ei pe Radu, tânărul din Constanța fiind, de asemenea, admis și la Imperial College of London și Bristol University.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/constanta-un-elev-a-fost-admis-la-universitatea-oxford-la-specializarea-computer-science-46070.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/constanta-un-elev-a-fost-admis-la-universitatea-oxford-la-specializarea-computer-science-46070-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv