Mesajul a fost primit pe telefon de utilizatorii care aveau instalată aplicația de știri NHK., potrivit CNN.

„Alertă de știri NHK. Coreea de Nord probabil a lansat o rachetă. Alertă a guvernului Japoniei: evacuați în interiorul clădirilor sau în spațiile subterane”, scria în mesajul primit de cetățeni.

Televiziunea din Japonia și-a cerut scuze pentru eroarea comisă, adăugând că  „alerta de știri trimisă mai devreme cu privire la racheta nord-coreeană a fost o greșeală. Nicio alertă guvernamentală nu fusese emisă”. Mesajul de corectare a venit la doar câteva minute după alerta inițială.

Acesta este al doilea mesaj eronat care privește alerta de rachetă balistică din ultimele zile. Sâmbătă, cetățenii din statul Hawaii, SUA au primit o alertă incorectă în care erau avertizați cu privire la o „amenințare cu rachetă balistică”. Alarma falsă a fost cauzată, spun oficialii, de un angajat care „a apăsat pe butonul greșit”, conform CNN.

Guvernatorul din Hawaii, David Ige, a arătat faptul că alerta falsă a fost trimisă prin radio, televiziune, dar și prin intermediul telefoanelor mobile, cauzând o stare gravă de panică printre locuitori.

În acest caz, greșeala a fost corectată după 38 de minute.  

Tag-uri:
Japonia, racheta balistica, amenintare racheta, Coreea de Nord, alarma racheta, alarma falsa, Hawaii

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-645.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-645-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Mesajul a fost primit pe telefon de utilizatorii care aveau instalată aplicația de știri NHK., potrivit CNN.„Alertă de știri NHK. Coreea de Nord probabil a lansat o rachetă. Alertă a guvernului Japoniei: evacuați în interiorul clădirilor sau în spațiile subterane”, scria în mesajul primit de cetățeni.Televiziunea din Japonia și-a...

Preluat de la EVZ