„Am avut şedinţa CExN, în urma deciziei de aseară, pentru a discuta şi stabili împreună care este propunerea noastră de prim-ministru care va fi înaintată preşedintelui României. A fost o procedură nouă în CExN, în care au fost mai multe propuneri, cei care au propus şi-au susţinut propunerile respective, a fost o discuţie foarte bună şi am ajuns la concluzia cu toţi că genul ăsta de discuţii, de proceduri sunt cele mai bune şi mai sănătoase. În final, a fost votată doamna Viorica Dăncilă – şeful delegaţiei PSD la Parlamentul European, doar cu o abţinere.

Şi eu am cerut colegilor mei să fie de acord să avem un dialog cu doamna Viorica Dăncilă înainte de a supune la vot această propunere. Eu i-am pus foarte multe întrebări, colegii au pus foarte multe întrebări generate de o mare parte din cauzele care au făcut să ajungem în această situaţie. Au fost întrebări puse civilizat, s-a răspuns civilizat şi intenţia mea a fost ca doamna Viorica Dăncilă, dacă va fi acceptată de preşedintele României, să fie conştientă de riscurile la care se expune şi de greşelile pe care le-ar putea face şi care să ducă la o relaţie tensionată cu colegii din partid sau cu membri din Guvern sau la o comunicare defectuoasă. Doamna Viorica Dăncilă a fost propusă de Niculae Bădălău. De asemenea, au susţinut şi colegele din organizaţia de femei această propunere. A fost o discuţie bună, o întâlnire bună, care sper să aibă finalitate la preşedintele României”, a declarat Liviu Dragnea, în conferința de la PSD.

Totodată, Dragnea a adăugat că Viorica Dăncilă este foarte respectată în PSD, ceea ce, în fapt,reprezintă o garanție că nu se va mai întâmpla căderi de Guvern ca în trecut: „În interiorul PSD (Viorica Dăncilă n.r. )este foarte respectată. Este președinte al organizației de femei. Este o garanție pentru toți colegii mei că Viorica Dăncilă nu va genera niște acțiuni care să ne aducă în situațiile de până acum”

În același context, întrebat care va fi structura viitorului Guvern, liderul PSD a replicat: „Nu am discutat despre structura Guvernului. Am zis colegilor mei să aștepăm decizia Președintelui”, 

Absența Vioricăi Dăncilă de la conferința de presă a fost argumentată de Dragnea astfel:  „M-a rugat să vă trasmit că nu dorește să susțină o conferință de presă. Va susține o conferință de presă numai după și dacă Președintele o va nominaliza”. 

În ceea ce privește evaluarea viitorilor miniștri și a noii structuri centrale, Dragnea a sublinat că: „În f scurt timp vom avea o evaluare a secretarilor de stat și vom afla cum au ajuns acolo. Fiecare ministru va fi analizat cu toată seriozitatea. Dacă vom decide să îi propunem doamnei Dăncila un ministru va fi după ce vom avea argumente serioase. Nu, (nu o sa facă Dâncu evaluarea n.r.). Sunt foarte puțini colegi din CEnN care să nu aibă o evaluare a miniștrilor”

Despre o viitoare consultare în coaliția de guvernare privind șeful de la Palatul Victoria, președintele PSD a zis că: „Astăzi după amiază ne vom întâlni cu cei din ALDE, fără dl. Tăriceanu”

Liviu Dragnea a conchis că nu vor fi aduse modificări programului de guvernare votat de români: „Eu cred că nu. Ce să se modifice în două săptămâni. Nu este cazul.” 

Mihai Fifor este premierul INTERIMAR. Iohannis anunță CONSULTĂRI cu partidele pentru formarea noului Guvern

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Fifor (PSD), actualul ministru al Apărării, să exercite funcția de premier interimar. Totodată, Iohannis a anunțat că va începe consultările cu toate formațiunile politice în vederea stabilirii șefului de la Palatul Victoria.

PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă – UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ!

Mihai Tudose şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru luni seară, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD i-a retras sprijinul politic. 

Tag-uri:
PSD, Dragnea, Dancila, premier

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-644.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-644-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Am avut şedinţa CExN, în urma deciziei de aseară, pentru a discuta şi stabili împreună care este propunerea noastră de prim-ministru care va fi înaintată preşedintelui României. A fost o procedură nouă în CExN, în care au fost mai multe propuneri, cei care au propus şi-au susţinut propunerile respective,...

Preluat de la EVZ