Sistemele antirachetă deținute de Japonia au scop pur defensiv, sunt controlate de specialiști și nu reprezintă o amenințare pentru statele vecine, a declarat, marți, un purtător de cuvânt al Ministerului japonez de Externe, informează site-ul agenției Tass.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și-a exprimat luni îngrijorarea că Statele Unite ar putea avea acces la sistemul Aegis Ashore, un dispozitiv care poate intercepta rachete Oficialul rus a menționat că Moscova își dorește să discute cu oficialii de la Tokyo pentru a primi o dovadă mai clară.

“Sistemele antirachetă al țării au scopul de a proteja viețile și propietățile oamenilor și au scop pur defensiv. Țara noastră le controlează în mod independent și nu reprezintă nicio amenințare pentru statele vecine, inclusiv pentru Rusia. Acest lucru a fost clarificat către partea rusă în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe, din luna noiembrie a anului trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului japonez de Externe.

Diplomatul a mai adăugat că Japonia intenționează să poarte discuții cu Rusia pentru a rezolva disputa cu privire la Insulele Kurile și pentru a semna un tratat de pace.

În luna decembrie, Guvernul de la Tokyo a aprobat decizia de achiziționare a două sisteme antibalistice americane Aegis Ashore, pe fondul intensificării tensiunilor cu regimul nord-coreean, acestea fiind amplasate în nordul țării.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sistemele-antiracheta-detinute-de-japonia-nu-reprezinta-o-amenintare-oficial-japonez-46063.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sistemele-antiracheta-detinute-de-japonia-nu-reprezinta-o-amenintare-oficial-japonez-46063-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv