Oamenii au protestat împotriva șomajului endemic, corupția ridicată cât și împotriva măsurilor  de austeritate implementate în bugetul pentru anul 2018.

“Un total de 937 de persoane se află în custodia poliției” după ce au comis  acte de violență, furt sau vandalism, a declarant purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Khlifa Chibani, pentru AFP.

Duminică, țara nord-africană a marcat aniversarea revoltei din anul 2011, revoltă care a dat naștere primăverii arabe.

Chibani a declarat că 41 de persoane cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani au fost reținute duminica aceasta.

Autoritățile tunisiene  au declarat că după o săptămână de proteste, 105 de membri ai forțelor de securitate au fost răniți,  numărului protestatarilor răniți nefiind dat publicității.

Un protestatar a murit lunea trecută în circumstanțe care sunt încă neelucidate.

Rezultatele autopsiei care a fost efectuată joia trecută nu au fost încă făcute publice.

Incidente minore, printre care și incendierea de anvelope de către  tineri, au fost raportate de-a lungul zilelor de  duminică și luni în două suburbii din capitala Tunis, potrivit unor relatări ale presei locale.

Tunisia este văzută ca țara cu tranziția cea mai lină  spre un regim democratic, dintre țările arabe.

Fostul președinte Zine El Abidine Ben Ali  a fost  înlăturat de la putere pe  14 ianuarie 2011, după 23 de ani  la putere.

Furia populației a izbucnit din nou ca urmare a noilor măsuri de austeritate și după un an în care prețurile tuturor produselor au crescut foarte mult, protestele reluând sloganul revoluției din 2011: “Muncă, libertate, demnitate”.

Revolta din 2011 din Tunisia a fost declanșată de catre un vânzător de fructe care și-a dat foc, ca un act de  disperare față de brutalitatea poliției și a șomajului ridicat din rândul tinerilor.

Tag-uri:
tunisia

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-646.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-646-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Oamenii au protestat împotriva șomajului endemic, corupția ridicată cât și împotriva măsurilor  de austeritate implementate în bugetul pentru anul 2018.'Un total de 937 de persoane se află în custodia poliției' după ce au comis  acte de violență, furt sau vandalism, a declarant purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne,...

Preluat de la EVZ