Lucrări de artă semnate de Vincent van Gogh, redescoperite după foarte mulți ani și autentificate, au fost expuse pentru prima dată în public, în Olanda, informează AFP.

Este vorba de un desen dintr-o colecție privată, care nu a mai fost expus public până în prezent, “Dealul din Montmartre cu cariere de piatră” (1886), atribuit recent lui Van Gogh, și de un altul, “Dealul din Montmartre”, semnat de același pictor.

Lucrarea “Dealul din Montmartre cu cariere de piatră” a fost descoperită în colecția fundației de artă Van Vlissingen. Adusă pentru autentificare, în 2013, la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a fost atribuită de specialiști celebrului pictor, aceștia vorbind despre o descoperire “excepțională”.

Cele două lucrări de artă au fost prezentate, marți, publicului la muzeul Singer Laren din centrul Olandei, în expoziția “Impresionism și dincolo de acesta. O călătorie minunată”.

Pictorul postimpresionist olandez Vincent van Gogh (1853 – 1890) este una dintre cele mai influente figuri în istoria artei. El este unul dintre creatorii care au contribuit la dezvoltarea artei moderne, iar multe dintre tablourile sale au fost vândute la licitații pentru zeci de milioane de dolari.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/lucrari-de-arta-semnate-de-van-gogh-expuse-pentru-prima-data-in-100-de-ani-46100.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/lucrari-de-arta-semnate-de-van-gogh-expuse-pentru-prima-data-in-100-de-ani-46100-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv