Ministrul a recunoscut că nu doar majoritatea oamenilor, dar că nici el personal nu are încredere în justiția din Republica Moldova. “Nu doar oamenii nu au încredere, nici eu nu am încredere în justiție. Da, nu am încredere. Dar, în același timp nu poți generaliza. Este foarte greșit să generalizezi. Sunt judecători care își fac onest meseria, care dau soluții echilibrate, bine argumentate, care nu ridică niciun semn de întrebare. În același timp, avem judecători care dau soluții deocheate, ilegale”, a spus Alexandru Tănase.

“Nu știu dacă poți caracteriza în câteva cuvinte un sistem. Probleme există foarte multe. Avem o problemă chiar de ordin logistic: acea reformă a hărții judiciare care a fost inițiată trebuie finalizată; au fost mai multe erori comise în acest sens. Avem o problemă în partea de efectuare a justiției nemijlocit: mă refer la procedurile de aplicare a măsurilor preventive. Controlul judiciar asupra măsurilor preventive s-a transformat într-o formalitate, ceea ce este foarte grav pentru că afectează drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Nu cred că cineva este mulțumit de modul cum își exercită atribuțiile și funcțiile legale Consiliul Superior al Magistraturii. Trebuie să vedem exact ce facem cu inspecția judiciară pentru a oferi mai multă independență în luarea deciziilor. Trebuie fluidizat sistemul de aplicare a sancțiunilor pentru judecătorii care greșesc”, a mai precizat Tănase.

Tag-uri:
justiţie, moldova

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-701.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-701-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ministrul a recunoscut că nu doar majoritatea oamenilor, dar că nici el personal nu are încredere în justiția din Republica Moldova. “Nu doar oamenii nu au încredere, nici eu nu am încredere în justiție. Da, nu am încredere. Dar, în același timp nu poți generaliza. Este foarte greșit să...

Preluat de la EVZ