Carmen Dan este vecină cu Viorica Dăncilă și amândouă locuiesc într-un bloc ponosit de pe strada Republicii, din Videle. Într-o incursiune pe urmele „blondei lui Dragnea”, reporterii „Evenimentul zilei„ au aflat detalii picante despre cele două femei propulsate în politiică de Liviu Dragnea, liderul PSD.

Deși demnitar de peste șapte ani, fiind subprefect și prefect în Teleorman, Carmen Dan locuiește încă într-un apartament dintr-un bloc ponosit din Videle. Așa cum relata „Evenimentul zilei”, pe 7 ianuarie 2017, hainele puse la uscat în fața blocului și zecile de antene tip lighean agățate la geamuri sunt indiciile că în cartier stau, de fapt, oameni simpli, nicidecum lideri politici. Cu toate acestea, la parterul unuia dintre blocuri stă actualul ministru de Interne, iar la etajul al treilea un alt lider PSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Unii vecinii ne-au spus că sunt niște oameni normali, iar alții că nu prea îi cunosc pe liderii PSD. O bătrână s-a oferit să ne deschidă scara blocului, mândră de noua poziție a ex-prefectului de Teleorman: „A fost o fată bună. O cunosc de mică, mama ei stă în blocul de lângă. Prima dată a fost aici la școală, învățătoare sau ceva, și după ce a terminat facultatea a intrat la un serviciu bun, la Alexandria. Nu prea am mai văzut- o, pentru că făcea naveta la Alexandria, cu mașina asta (și ne indică un Duster care aparține unei companii”. Blocul unde locuiește se învecinează cu secția de Poliție din Videle.

Carmen Dan, prima femeie ministru de interne

Potrivit CV-ului, a terminat Liceul de filologie-istorie – Zoia Kosmode mianskaia în 1989 și facultatea -12 ani mai târziu. Între timp a fost secretară la o școală din Videle. Asccensiunea profesională a apărut în 2001, atunci când a început să lucreze în subordinea lui Liviu Dragnea, protectorul ei politic. Imediat după terminarea Facultății a devenit consilier juridic al Consiliului Județean Teleorman, în cadrul Serviciului Juridic şi Contencios, iar apoi a fost numită directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor – judeţului Teleorman. Din vara anului 2012, Carmen Gabriela Dan a fost subprefectul județului Teleorman până în 2014, când a devenit prefect. La alegerile din 2016  a devenit senator PSD .

Ascensiunea Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD  – Oraș Videle.

Din 2009,  este deputat în Parlamentul European, iar din 2015 conduce Organizația Națională de Femei a PSD.

În 1988, a absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești, iar în 2006 a absolvit masterul „Spațiul Public European″ din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Tag-uri:
Dancila, carmen Dan, vecine, bloc, Videle, ministru, premier, Teleorman

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/carmen-dan-rzv_1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/carmen-dan-rzv_1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Carmen Dan este vecină cu Viorica Dăncilă și amândouă locuiesc într-un bloc ponosit de pe strada Republicii, din Videle. Într-o incursiune pe urmele „blondei lui Dragnea”, reporterii „Evenimentul zilei„ au aflat detalii picante despre cele două femei propulsate în politiică de Liviu Dragnea, liderul PSD.Deși demnitar de peste șapte...

Preluat de la EVZ