Bombardierele B-52H  Stratofortress și aviatorii de la o bază aeriană din statul Louisiana, SUA, au ajuns joi în Guam, pentru a realiza susținerea „de rutină” a misiunii aviatice continue a Comandamentului Pacific american, conform reprezentanților forțelor aeriene, citați de Daily Mail.  

Avioanele B-52 sunt capabile să zboare la viteze subsonice mari și altitudini de  peste 15.000 metri, fiind capabile să care focoase nucleare sau obuze ghidate cu precizie.

Comandamentul Pacific a început din 2004 o misiune de prezență continuă a bombardierelor, iar aparatele de zbor B-52 vor înlocui șase modele B-1 deja aflate în acea zonă.

 

Turul de forță al SUA vine la finalul dialogurilor dintre Coreea de Nord și Sud privind participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă, într-un context în care războiul cuvintelor dintre Phenian și Washington capătă noi proporții.

După ce Donald Trump s-a lăudat cu „butonul său nuclear” mai mare și mai puternic decât al lui Kim Jong-un, liderul comunist a catalogat acțiunile președintelui american drept cele ale unui „nebun”, punând sub semnul întrebării capacitatea intelectuală a fostului om de afaceri din SUA.

 

Marți, secretarul american de Stat, Rex Tillerson, amenința Coreea de Nord că este în pericolul de a fi supusă unui răspuns militar, dacă nu renunță la ambițiile și armele nucleare.      

Tag-uri:
SUA, Kim Jong, Donald trump, bombardiere, razboi, razboi nuclear, B-52

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-732.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-732-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Bombardierele B-52H  Stratofortress și aviatorii de la o bază aeriană din statul Louisiana, SUA, au ajuns joi în Guam, pentru a realiza susținerea „de rutină” a misiunii aviatice continue a Comandamentului Pacific american, conform reprezentanților forțelor aeriene, citați de Daily Mail.  Avioanele B-52 sunt capabile să zboare la viteze...

Preluat de la EVZ