Asteroidul 2002 AJ129 a fost clasificat de NASA drept „posibil periculos” pentru că se apropie la mai puțin de 7.403.000 kilometri de planeta noastră, cu o viteză de 107.826 km/h, scrie Daily Mail.

Roca spațială este cea mai mare care va trece pe lângă Pământ în acest an, iar dimensiunile sale o fac foarte periculoasă în cazul unei coliziuni.  

Un impact cu un asteroid cu un volum similar cu cel al 2002 AJ129 ar putea trimite planeta noastră într-o mini-epocă glaciară. Temperaturile ar scădea cu până la 8 grade, iar  „impactul global foarte sever” ar dura câțiva ani, transformând planeta într-un loc mult mai rece, întunecat și uscat, conform unei cercetări realizate în 2016, citată de Daily Mail.

 

În „cel mai rău caz posibil”, funinginea ar rămâne în atmosferă aproape 10 ani, iar praful s-ar așeza înapoi  pe sol doar după șase ani.

Din fericire, NASA nu crede că asteroidul se va ciocni cu planeta noastră.

În cazul în care ar exista un asteroid pe traiectorie de impact, cercetătorii nu au tehnologia necesară pentru a respinge lovitura, dar ar putea fi luate măsuri pentru a scădea impactul devastator al obiectului, dacă ar fi nevoie. Printre măsuri se numără evacuarea zonelor de impact primar și mutarea infrastructurii strategice.

 

Totuși, primul pas pentru a ameliora efectele este reperarea cât mai rapidă a obiectului. Ulterior, colectarea datelor despre traiectorie, mărime, formă, masă, compoziție și mișcare de rotație ar fi crucială.

 

„Din datat de 24 decembrie 2017, se află 17.495 de Obiecte Apropiate de Pământ (NEO) în jurul planetei noastre”, declara un purtător de cuvânt al NASA pentru The Express la sfârșitul anului trecut.

Tag-uri:
pamant, asteroid, NASA, asteroid pamant, lovitura asteroid

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-741.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-741-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Asteroidul 2002 AJ129 a fost clasificat de NASA drept „posibil periculos” pentru că se apropie la mai puțin de 7.403.000 kilometri de planeta noastră, cu o viteză de 107.826 km/h, scrie Daily Mail.Roca spațială este cea mai mare care va trece pe lângă Pământ în acest an, iar dimensiunile...

Preluat de la EVZ