Autoritățile din India au anunțat că doi civili și doi militari au fost uciși și alți 24 de civili și doi militari au fost răniți în urma schimburilor de focuri care au avut loc în zona indiană a Kashmir.

Pe de altă parte, autoritățile pakistaneze anunțau moartea unui civil și rănirea altor nouă, în zona zona Sialkot, din partea pakistaneză a provinciei Kashmir.
 
Conflictul a izbucnit pe fondul acuzațiilor că India a încălcat armistițiul din 2003.

În acest sens, ministerul pakistanez de Externe l-a convocat pe vicecomisarul indian pentru a da explicații referitoare la încălcarea armistițiului de către India.

India și Pakistanul sunt, ambele, puteri nucleare. Dar, alături de Coreea de Nord, nu sunt semnatare ale Tratatului de Neproliferare Nucleară. Potrivit Federation of American Scientist (FAS – Federația oamenilor de știință americani – n.red.), India are circa 130 de focoase nucleare, iar Pakistan aproximativ 140. 

Tag-uri:
conflict, india, razboi, kashmir, armistitiu, victime

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-912.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-912-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autoritățile din India au anunțat că doi civili și doi militari au fost uciși și alți 24 de civili și doi militari au fost răniți în urma schimburilor de focuri care au avut loc în zona indiană a Kashmir.Pe de altă parte, autoritățile pakistaneze anunțau moartea unui civil și...

Preluat de la EVZ