Individul era supărat că soția sa intenționa să îl părăsească. El a încercat să se sinucidă ulterior tragediei însă a fost salvat de medici.

Cazul dramatic a avut loc în luna august, în comuna Hălăucești, județul Iași, cazul fiind deslușit recent de Tribunalul Iași, care l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pe autor. Procesul lui Dănuț Lupu (50 de ani) s-a reluat la Curtea de Apel Iași, care urmează să anunțe decizia definitivă luni, 22 ianuarie.

Prima instanță menționează în motivarea sentinței că bărbatul a fost caracterizat de martori ca fiind foarte gelos, el însuși recunoscând în fața instanței că a comis fapta din cauza geloziei. La finele lunii iulie 2017, cei doi soți și-au însurat băiatul, prezentându-se în comunitate ca un cuplu fără probleme. După câteva zile de la fericitul eveniment, soția a început să îl amenințe pe Dănuț Lupu că îl va părăsi, fapt ce l-a enervat pe bărbat. Același lucru s-ar fi întâmplat și în ziua crimei, 5 august, când cei doi au rămas singuri în jurul orei 22.00, fiul lor cel mic plecând la discotecă.

„La o oră neprecizată, între orele 22.00 și 02.40, inculpatul, care se afla într-o stare avansată de ebrietate, pe fondul unor dispute verbale în cadrul cărora victima a amenințat că îl va părăsi, i-a aplicat soției sale două lovituri cu un obiect contondent cu suprafață mică, la nivelul parietal dreapta al capului, provocându-i un traumatism, care a dus la decesul victimei“, se arată în motivarea judecătorilor.

În același document se mai arată că bărbatul a scris un text într-un caiet dictando, care era adresat unuia dintre fii, în care recunoștea acolo fapta și spunea că intenționează să se sinucidă. Lupu a și montat două ștreanguri în curtea sa și încă unul într-o casă nelocuită de vizavi, însă nu a avut însă curaj să se spânzure.

A doua zi, la ora 10.00, bărbatul a fost descoperit la marginea de est a localității, având venele tăiate. A fost dus la spital, unde și-a revenit, au mai arătat judecătorii ieșeni. Cel care a descoperit victima a fost băiatul mic al celor doi, care tocmai se întorsese de la discotecă. Băiatul a mers la casa unui vecin și, plângând, i-a spus acestuia „tata a omorât-o pe mama“, se mai arată în documentul citat.

Criminalul a povestit anchetatorilor că băuse aproximativ 5 litri de vin în ziua crimei, și nu își mai amintește mare parte din evenimentele care au avut loc atunci.

„Fiind audiat ulterior de către judecătorul de drepturi și libertăți, inculpatul a declarat că «soția sa l-a amenințat că îl lasă… și noaptea a lovit-o, dar nu știe cum, și când a văzut-o plină de sânge, a vrut să se sinucidă și el din gelozie»“, se mai arată în motivare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/socant-si-a-ucis-sotia-la-la-cateva-zile-dupa-nunta-fiului-apoi-a-montat-doua-streanguri-in-curte-tata-a-ucis-o-pe-mama-46183.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/socant-si-a-ucis-sotia-la-la-cateva-zile-dupa-nunta-fiului-apoi-a-montat-doua-streanguri-in-curte-tata-a-ucis-o-pe-mama-46183-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv