Gonoreea a început să se răspândească masiv și există riscul să devină o afecțiune netratabilă, devreme ce este rezistentă la o gamă largă de antibiotice.

Experții susțin că afecțiunea se transmite cel mai rapid prin sex oral și a devenit o problemă în Marea Britanie, dar și în China.

Un raport al medicilor chinezi arată că, din 2013 până în 2016 cazul îmbolnăvirilor cu gonoree rezistentă la antibiotice a crescut de la 1,9% la 3,3 procente, potrivit The Sun.

Organizația Mondială a Sănătății trăgea anul trecut un semnal de alarmă asupra răspândirii gonoreei la nivel global.

„Bacteria care cauzează apariția gonoreei este una foarte inteligentă. De fiecare dată când am folosit o nouă clasă de antibiotice pentru a o trata, bacteria a evoluat pentru a rezista tratamentului”, susține doctorul Teodora Wi, reprezentant al OMS.

Tag-uri:
gonoreea, boala, afectiune, medici, antibiotice

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-930.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-930-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Gonoreea a început să se răspândească masiv și există riscul să devină o afecțiune netratabilă, devreme ce este rezistentă la o gamă largă de antibiotice.Experții susțin că afecțiunea se transmite cel mai rapid prin sex oral și a devenit o problemă în Marea Britanie, dar și în China.Un raport...

Preluat de la EVZ