Dezvăluirile care au urmat interviului – cele ale lui Vlad Cosma (amănuntele date de Vlad Cosma luni seara despre cum a fost el pe post de cetățeanul revoltat Serghei Petruș din Chișinău, cetățean care nu există, e doar o plăsmuire a Grupului Infracțional Organizat de la Ploiești, „Unitatea de elită a DNA” (citat din Codruța Kovesi), despre cum a născocit numele de pe tabelul cu cetățenii mituiți electoral de Sebastian Ghiță, m-au trimis cu gîndul la fantezia lui Gogol) au pus în umbră dezvăluirile Mihaelei Iorga.

Eu însă am urmărit interviul cu atenție, pentru că am descoperit în amănuntele date despre implicarea ilegală a Codruței Kovesi în deschiderea și întocmirea dosarelor confirmări ale multor lucruri susținute de mine în cadrul campaniei de denunțare a Binomului SRI-DNA. Despre aceste dezvăluiri voi scrie într-un alt număr. Azi însă mă voi ocupa de cea mai importantă, sesizată în importanța ei de cei doi moderatori: Dosarul Privatizării frauduloase a ALRO a fost clasat.

După 13 ani de tărăgănare la DNA, dosarul unuia dintre cele mai mari jafuri postdecembriste s-a închis fără ca cineva să fie trimis în judecată. Repet cu litere mari: FĂRĂ CA CINEVA SĂ FIE NU CONDAMNAT, CI TRIMIS ÎN JUDECATĂ. La un moment dat, Mihaiela Iorga a spus:

„În momentul plecării mele era nevoie de o expertiză. Nu aş putea să vă spun ce avea în vedere procurorul de caz, nu se putea vorbi de prescripţie. Am cerut expertiză în acest dosar. Exista o suspiciune cu privire că investiţiile la cele două societăţi erau făcute cu banii de la ALRO. Nu înţeleg de ce dosarul a fost clasat, a fost clasat după ce eu am fost revocată.

Din punctul meu de vedere, nu ar fi trebuit clasat, a fost greu să găseşti experţi, nu voia nimeni să-şi asume o asemenea expertiză. Eu nu pot să spun dacă s-ar fi ajuns la o trimitere în judecată, dar din punctul meu de vedere expertiza trebuia făcută”. Cei din platou au rămas cu gura căscată. Faptul nu fusese făcut public de către DNA. Și totuși, Mihaiela Iorga avea dreptate.

După plecarea ei de la DNA, dosarul, preluat de procuroarea Aurelia Enache a fost clasat. Mihaela Iorga a plecat din DNA la începutul lui iulie 2018. În nici patru luni de la plecarea sa, Dosarul Privatizării ALRO e clasat. Într-un număr al cristoiublog.ro din 29 octombrie 2017 sub titlul Incredibil, dar adevărat: Dosarul Privatizării frauduloase a Uzinei de aluminiu Slatina zace la DNA sub numărul 54/P/2005 de 12 ani! arătam că sînt coleg de sală la BAR cu Florian Bulmac, cel care și-a făcut din denunțarea jafului de la ALRO un scop al vieții.

Pe blogul din ziua respectivă reprduceam scrisoarea în care Florian Bulumac istorisea incredibilile aventuri cu statul de drept din România în lupta sa pentru a se face dreptate prin pedepsirea vinovaților într-unul din cele mai mari jafuri postdecembriste: Privatizarea Uzinei de Aluminiu Slatina, una dintre perlele industriei românești.

Prefațam publicarea scrisorii prin remarca mea în legătură cu felul în care fusese tratat de DNA Dosarul ALRO:

„Dincolo de persoanele implicate în plimbarea Denunțului de a lungul a 12 ani și de uriașa consecvență a lui Florian Bulmac în urmărirea unui țel (eu aș fi abandonat după un an), rămîne imaginea comediei de prost gust care e în România postdecembristă depistarea și sancționarea de către DNA a marilor afaceri de corupție.”

După cum era de așteptat, după emisiunea de duminică seara, a doua zi, luni dimineața, văzîndu-l pe Florian Bulumac la BAR, l-am întrebat dacă a aflat vestea clasării. O aflase. Mai mult primise Ordonanța de clasare. Revoltat, făcuse o contestație la Ordonanța de clasare.

Primise de la DNA adresa din 29 ianuarie 2018 prin care era informat sub semnătura lui Bogdan Marius Bulance, procuror șef de secție la DNA. Închiderea fără ca cineva să fie trimis în judecată a Dosarului – repet – uneia dintre cele mai mari afaceri de corupție postdecembriste constituie un moment istoric.

Un moment care, asemenea tuturor momentelor istorice, menite a fi studiate de posteritate, reclamă prezentarea documentelor. Ordonanța de clasare se intitulează Ordonanța din 20 11 2017 în Dosarul Penal nr. 413/P/2014. De precizat că în cei treisprezece ani de la constituire, Dosarul a trecut prin diferite numere, ultimul fiind cel de mai sus. E un document de 23 de pagini care debutează astfel: „ENACHE AURELIA – procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Analizînd actele din dosarul penal cu numărul de mai sus, CONSTAT: În cadrul dosarului penal cu numărul de mai sus au fost efectuate cercetări cu privire la săvîrșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată, faptă prev. și ped. de art. 248 C.p.rap. la art. 248 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.p. și de stabilire cu intenție a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținînd operatorilor economici la care statul este acționar, faptă prev. și ped. de art. 10 lit. a din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplic. art. 33 lit. a C.p.p.”.

Urmează o prezentare pe larg a faptelor infracționale ale unui număr de cinci persoane a căror urmărire penală a început în 2011 despre care se concluzionează:

Tag-uri:
Microsoft, dosar, coruptie, cruce, DNA, Mihaiela Morar Iorga, Kovesi, ALRO

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1021.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1021-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Dezvăluirile care au urmat interviului – cele ale lui Vlad Cosma (amănuntele date de Vlad Cosma luni seara despre cum a fost el pe post de cetățeanul revoltat Serghei Petruș din Chișinău, cetățean care nu există, e doar o plăsmuire a Grupului Infracțional Organizat de la Ploiești, „Unitatea de...

Preluat de la EVZ