Salvatorii români au intervenit pentru salvarea unei nave sub pavilionul Republicii Moldova care transporta produse petroliere, aflat la 16 mile de Portul Constanța. Echipajul a cerut ajutor pentru că a găsit o fisură la bord, după ce s-ar fi ciocnit de o navă turcească.

Vasul de transport produse petroliere de mici dimensiuni a avut nevoie de ajutor, în noaptea de marți spre miercuri, după ce a suferit o fisură în corpul navei, în apropiere de Portul Constanța.

Vasul, cu șapte marinari la bord, a fost adus în siguranță în port.

Incidentul s-a produs în cursul nopții de marți spre miercuri, la aproximativ 16 mile travers de Port Constanța.

Nava Delfi, sub pavilion Moldova, a cerut ajutor SOS pentru că ar fi suferit o fisură în zona sala mașini, pe unde se infiltra apa, după ce s-ar fi ciocnit de o navă turcească.

Vasul, cu un deplasament de 1634 tdw, era încărcat cu benzină și are un echipaj format din șapte marinari.

Autoritățile române au trimis în ajutor nava Topaz a Agenției Române pentru Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM), în zonă deplasându-se și un remorcher al unui operator privat din portul Constanța.

Nava moldovenească a fost adusă, miercuri dimineață, în siguranță, în dana 128 a Portului Constanța Sud Agigea, unde urmează să-i fie remediată avaria.

Niciunul dintre marinari nu a fost rănit, dar comandantul a avut nevoie de îngrijiri medicale, odată ce vasul a ajuns la țărm, dar fără să fie necesară transportarea lui la spital.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/hghg-11-46746.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/hghg-11-46746-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv