Prințul consort Henrik al Danemarcei, soțul reginei Margrethe a II-a, a murit, marți seară, la vârsta de 83 de ani, la Castelul Fredensborg, a anunțat, miercuri, Casa Regală daneză, într-un comunicat, relatează site-ul agențiilor Reuters și Dpa.

“Majestatea Sa prințul Henrik a decedat în somn, marți 13 februarie, la ora 11.18 pm, la Palatul Fredensborg. Majestatea Sa Regina și cei doi fii i-au fost alături”, arată comunicatul publicat de Casa Regală a Danemarcei.

Prințul Henrik s-a căsătorit cu Margrethe în 1967, convertindu-se la literanism. Aceștia au doi fii, pe Federik, născut în 1968, și pe Joachim, născut în 1969.

În anul 2000, cuplul regal danez a efectuat o vizită de stat de trei zile în România, la invitația președintelui Emil Constantinescu, fiind primiți la Palatul Cotroceni de liderul român de la vremea respectivă și soția sa, Nadia Constantinescu, în cadrul unui ceremonial oficial.

Acesta a declarat însă în mod repetat că ar prefera să fie numit rege consort.

Din cauză că nu i-a fost acordat titlul de rege consort, prințul Henrik al Danemarcei a anunțat, în august 2017, că nu dorește să fie înmormântat alături de soția sa.

Potrivit France 24, prințul Henrik a fost spitalizat, la începutul lunii februarie, având o afecțiune pulmonară.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/printul-henrik-al-danemarcei-sotul-reginei-margrethe-a-ii-a-a-murit-46749.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/printul-henrik-al-danemarcei-sotul-reginei-margrethe-a-ii-a-a-murit-46749-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv