Acum mai bine de 2000 de ani, Eratostene din Cirene se folosea de niște măsurători rudimentare pentru a calcula circumferința Pământului, dovedind o teză pe care atât Pitagora, cât și Aristotel o vedeau drept validă: Terra este o sferă, fie ea și imperfectă. Totuși, mișcarea ”Flat Earthers”, compusă din cei care consideră că planeta noastră este plată are zeci de mii de adepți pe tot globul, cu ironia aferentă. Mike ”Nebunul” Hughes este un celebru sceptic și și-a propus să își dovedească teoriile o dată și pentru totdeauna, potrivit BBC.

Americanul a petrecut peste 1500 de ore pentru a-și crea planul pentru dispozitivul care ar trebui să îl ducă în ceruri. Racheta folosește aburi și ar trebui să ajungă până la 850 de metri în aer.

Nu este prima încercare a șoferului de limuzină. Marea lansare fusese programată pentru 3 februarie 2018, având scop mai degrabă publicitar. Racheta, care nu a reușit să se ridice de la sol din cauza unei defecțiuni tehnice, este doar un prototip, având în vedere că Hughes plănuiește să își construiască propria rachetă care să îl ducă în spațiu, la aproape 100 de kilometri în aer.

Recent, o lansare a companiei SpaceX, deținută de celebrul milionar și fan al călătoriilor spațiale Elon Musk, ne-a oferit imagini spectaculoase. Atașată rachetei era și o mașină Tesla cu o cameră de luat vederi la bord, iar imaginile au fost făcute disponibile în direct pe YouTube.

Hughes este neîncrezător. Considera, în 2016, că omenirea încă nu a trimis un om în spațiu, conform Science Alert. Acum, el numește compania spațială ”FakeX”, acuzând falsificare imaginilor.

„Starman”, ȘOFERUL spațial. PĂMÂNTUL, văzut dintr-o DECAPOTABILĂ de pe ORBITĂ – VIDEO

Bărbatul nu știe de ce ar vrea cineva să creeze o conspirație cum că Pământul ar fi rotund, dar este convins că acest lucru se întâmplă.

Racheta-prototip a lui Mike Hughes. Sursa FOTO: Captură de ecran/BBC

Tag-uri:
racheta, pamant, spacex, plat, spatiu, lansare

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/racheta-mad-mike-bbc.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/racheta-mad-mike-bbc-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Acum mai bine de 2000 de ani, Eratostene din Cirene se folosea de niște măsurători rudimentare pentru a calcula circumferința Pământului, dovedind o teză pe care atât Pitagora, cât și Aristotel o vedeau drept validă: Terra este o sferă, fie ea și imperfectă. Totuși, mișcarea ”Flat Earthers”, compusă din...

Preluat de la EVZ