Una dintre cele mai vocale critici a venit din partea lui Marian Cucșa, deputat ALDE și membru în Comisia de Control a SRI, care susține pe Facebook că partidul de sorginte liberală din care face parte rectorul susține revenirea lui Coldea în viața politică a României.

”PNL își reconfirmă statutul de #partid #al #sistemului după declarațiile și acțiunile lui Marilen Pirtea.

Încercarea eșuată a deputatului PNL Marilen Pirtea de justificare a prezenței fostului director adjunct al SRI, Florian #Coldea, în cadrul corpului didactic al #Universității de #Vest din #Timișoara îi conferă parlamentarului PNL imaginea unuia dintre fidelii sistemului paralel de putere.

PNL, prin reprezentanții săi din sistemul de învățământ, pare a lucra cu spor la revenirea lui Florian Coldea și la spălarea imaginii acestuia. Accederea lui Florian Coldea în sistemul universitar s-a inițiat la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca, fiind urmată la scurt timp de cea de-a doua propunere venită din partea Universității de Vest din Timișoara.

Ambele „racolări” ale lui domnului Coldea au fost făcute de PNL-iștii fideli sistemului.

Predarea cursului „Intelligence şi decizie politică” (ce ironie) mi se pare că e mult prea mult chiar și pentru Florian Coldea. Având în vedere toate acuzațiile care i-au fost aduse în ultimul timp cu privire la activitatea acestuia în cadrul conducerii SRI, #Coldea fiind un pion de bază al celebrului binom care a avut un impact major asupra societății românești, cred că prezența sa în calitate de #cadru #didactic la #Universitatea de #Vest nu îi onorează nici pe masteranzi, dar nici prestigiul instituției timișorene de învățământ.

Odată acordată această responsabilitate de PNL-istul Marlilen Pirtea, sunt de părere că reprezintă o #pată #pentru #sistemul #de #învățământ #din #România, dar mai cu seamă #pentru #cel #timișorean.

Modul cum a înțeles domnul Coldea să își exercite funcția de conducere din cadrul SRI și să respecte drepturile și libertățile cetățenilor, garantate de Legea Fundamentală, în perioada în care a gestionat protocoalele dintre SRI și Ministerul Public, nu-l recomandă pentru calitatea de cadru didactic într-o țară democrată și mai ales într-o instituție de învățământ superior. El nu poate întruchipa un exemplu demn de urmat de către studenții care învață despre drepturile cetățenilor.

#Coldea poate fi încadrat la un exemplu de #AȘA #NU într-un stat de drept”, a scris deputatul ALDE pe rețeaua de socializare.

Cucșa, la fel ca și Pirtea sunt deputați din județul Timiș.

Tag-uri:
Coldea, SRI, comisie, control, ALDE, PNL, deputat, universitate, timisoara, timis

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1799.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1799-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Una dintre cele mai vocale critici a venit din partea lui Marian Cucșa, deputat ALDE și membru în Comisia de Control a SRI, care susține pe Facebook că partidul de sorginte liberală din care face parte rectorul susține revenirea lui Coldea în viața politică a României.”PNL își reconfirmă statutul...

Preluat de la EVZ