Agenţia de presă France Presse: Guvernul român vrea capul şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anunţul ministrului Justiţiei a dus la apogeu tensiunea dintre majoritatea de stânga şi sistemul judiciar. De la revenirea la putere, social-democraţii, dintre care mai mulţi sunt vizaţi de justiţie, au încercat să schimbe legislaţia anticorupţie, notează France Presse care aminteşte şi de protestele din ultimul an, conform Digi.24. 

AFP: Guvernul român vrea capul şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie: „De la revenirea la putere, social-democraţii, dintre care mai mulţi sunt vizaţi de justiţie, au încercat să schimbe legislaţia anticorupţie, declanşând un val de contestare fără precedent de la căderea regimului comunist, la finalul lui 1989.”

Reuters: Odată cu solicitarea de revocare a Laurei Codruţei Kovesi, lupta anticorupţie este în pericol în România. În articol sunt amintite realizările DNA sub conducerea actualului procuror-şef: rata condamnărilor a crescut mult în această perioadă, fapt ce i-a atras laude din partea oficialilor europeni.

Ministrul român solicită destituirea procurorului, lupta anticorupţie este în pericol: „Laura Codruţa Kovesi conduce DNA din 2013 şi, sub conducerea ei, rata condamnărilor a crescut brusc într-unul din cele mai corupte state din UE, primind aplauze de la oficialii europeni din Bruxelles care ţin justiţia sub o monitorizare specială.”

Associated Presse transmite ştirea, care a fost preluată în ziare importante de peste Ocean, precum Washington Post şi New York Times. Ministrul Toader cere înlăturarea Laurei Codruţa Kovesi citând motive pe care le consideră grave, în vreme ce criticii cred că acesta urmăreşte doar să satisfacă cererile coaliţiei de la putere, se arată în articole.

AP: Ministrul român solicită concedierea procurorului anticorupţie: „Criticii spun că propunerea lui Toader este menită să satisfacă cererile coaliţiei de stânga, aflată la putere, care a fost foarte critică la adresa lui Kovesi şi a luptei împotriva corupţiei.”

Politico: Ministrul român al Justiţiei cere demiterea procurorului care supraveghează lupta anticorupţie: „Kovesi a condus cazurile de corupţie împotriva unor politicieni importanţi din mai multe partide, inclusiv procedurile în derulare împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, precum şi împotriva fratelui fostului preşedinte democrat-liberal Traian Băsescu.”

Bloomberg: Procuroarea care conduce cruciada anti-corupţie îşi vede postul ameninţat: „Cei din coaliţia la putere în România au cerut un raport privind activitatea autorităţilor anticorupţie care i-au trimis în judecată pe mulţi dintre colegii lor, inclusiv un fost premier.”

Tag-uri:
kovesi, laura codruța kovesi, tudorel toader, revocare, presa internationala

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1764.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1764-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Agenţia de presă France Presse: Guvernul român vrea capul şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anunţul ministrului Justiţiei a dus la apogeu tensiunea dintre majoritatea de stânga şi sistemul judiciar. De la revenirea la putere, social-democraţii, dintre care mai mulţi sunt vizaţi de justiţie, au încercat să schimbe legislaţia anticorupţie, notează...

Preluat de la EVZ