Băiatul se afla în camera de cămin din cadrul Colegiului “Costache Negri”, când, inspirat de nişte experimente de pe internet, în care se aprind diverse produse alimentare pentru a se vedea dacă au sau nu materiale plastice în ele, ar fi pus spirt pe un cub de brînză topită apoi i-ar fi dat foc.

“Au vrut să experimenteze cum poate să ardă brânza topită cu spirt. Pe masa din cameră au încercat să facă experimentul, au constatat că nu este spirt suficient şi au mai turnat spirt, spirtul a luat foc şi a sărit din sticla respectivă pe elevul care este acum internat în spital”, a precizat Andra Ionescu, directoarea Colegiului Costache Negri, în internatul căruia s-a întâmplat incidentul. Pedagogul era pe hol şi a intervenit imediat, au sunat la 112 şi elevul a fost transportat la spital cu un echipaj SMURD. Elevul este de loc din Schela şi este bun la învăţătură, scrie monitoruldegalati.ro.

“Ne îngrijorează în primul rând starea de sănătate a elevului, indiferent ce a făcut, ce nu a făcut, este bine să ştim că este sănătos. Am vorbit cu mama, am încercat să o liniştesc. Doamna dirigintă a luat legătura cu tatăl elevului, am înţeles că elevul este stabilizat, are arsuri pe 25% la sută din corp, probabil va avea nevoie de ajutor medical pe mai târziu, după ce trece timpul. Eu i-am spus mamei că o să o ajutăm cât putem. Elevul este în clasa a IX-a la ştiinţele naturii, deci biochimie. A fost o curiozitate, ei sunt la vârsta la care sunt curioşi. Uneori curiozităţile lor nu se termină aşa cum trebuie”, a spus Delia Humelnicu, directoarea Liceului Emil Racoviţă, şcoala la care băiatul este elev.

“A suferit deja două intervenţii chirurgicale. Va mai rămâne internat. Are arsuri de gradul doi pe 25 % din corp, pe torace, pe spate în partea cervicală şi pe braţe”, a declarat dr. Silvia Constantin Dinescu, medic la Spitalul de Copii Galaţi.

Tag-uri:
spirt, branza topita, foc, adolescent, experiment, internet, galati, emil racovita

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1776.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1776-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Băiatul se afla în camera de cămin din cadrul Colegiului 'Costache Negri', când, inspirat de nişte experimente de pe internet, în care se aprind diverse produse alimentare pentru a se vedea dacă au sau nu materiale plastice în ele, ar fi pus spirt pe un cub de brînză topită...

Preluat de la EVZ