În 1992, Hollywood-ul a lansat unul din cele mai vizionate filme din toate timpurile, ”Basic Instinct”. Secvența în care Sharon Stone stă picior peste picior, într-o fustă scurtă şi cu o ţigară în mâna dreaptă, este considerată una din cele mai sexy imagini din istoria cinematografiei.

Actriţa Sharon Yvonne Stone s-a născut la 10 martie 1958, în orăşelul Meadville din Pannsylvania, SUA. A învăţat la Liceul Saegertown din Pennsylvania, iar la împlinirea vârstei de 15 ani a început să urmeze cursurile Universităţii Edinboro din acelaşi stat, de unde a obţinut licenţa în arte frumoase. În ciuda pasiunii pentru pictură, sculptură şi gravură, marele său vis a fost actoria, inspirată fiind de eroii săi din copilărie, Fred Astaire şi Ginger Rogers, scrie Agerpres în documentarul realizat despre celebra actriță.

La vârsta de 17 ani, a cucerit titlul de Miss Crawford County, fiind apoi remarcată de casa de modă Eileen Ford. Aici a avut primele contacte cu camera de luat vederi, jucând în câteva clipuri publicitare. Sharon Stone a debutat pe marele ecran în ”Stardust Memories”, din 1980, în regia lui Woody Allen, deşi rolul avut a fost nesemnificativ. A obţinut un rol ceva mai consistent în pelicula horror a faimosului regizor Wes Craven, ”Deadly Blessing”, din 1981. Au urmat câteva roluri secundare în ”King Solomon’s Mines” (1985) şi ”Action Jackson” (1988).

Primul mare rol al lui Sharon Stone a fost Lori în blockbuster-ul ”Total Recall” (1990), regizat de Paul Verhoeven, cu Arnold Schwarzenegger în rol principal. În acelaşi an, a pozat nud pentru revista Playboy.

Peste numai doi ani, a jucat unul dintre cele mai memorabile roluri ale sale, cel al scriitoarei Catherine Tramell din ”Basic Instinct”, în regia aceluiaşi Paul Verhoeven, avându-l partener de platou pe Michael Douglas. Scena interogatoriului a rămas în istoria cinematografiei mondiale, iar pentru întreaga sa prestaţie din film a fost nominalizată la Globul de Aur şi a câştigat categoriile de Cea mai dezirabilă femeie şi Cea mai bună actriţă la Premiile MTV Movie din 1993.

A jucat, cu un succes moderat, în peliculele ”Silver” (1993) şi ”Intersection” (1994), din distribuţia acestuia din urmă făcând parte şi Richard Gere. În 1994, a jucat alături de Sylvester Stalonne în ”The Specialist”, iar un an mai târziu alături de Gene Hackman în ”The Quick and the Dead”.

Totuşi, rolul vieţii sale a fost Ginger McKenna, în filmul ”Casino” al lui Martin Scorsese, în care l-a acompaniat pe Robert De Niro. Acest rol i-a adus prima şi, deocamdată, singura nominalizare la Oscar, precum şi Globul de Aur pentru Cea mai bună actriţă a anului 1996.

Au urmat filmele ”Diabolique” (1996), ”Last Dance” (1996). În 1998, a jucat în ”Mighty”, pentru prestaţia sa fiind nominalizată la Globul de Aur, performanţă reuşită şi în 2000 pentru filmul ”The Muse”.

Tag-uri:
Sharon Stone, sex simbol, Hollywood, Basic Instinct


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/sharone1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/sharone1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
În 1992, Hollywood-ul a lansat unul din cele mai vizionate filme din toate timpurile, ''Basic Instinct''. Secvența în care Sharon Stone stă picior peste picior, într-o fustă scurtă şi cu o ţigară în mâna dreaptă, este considerată una din cele mai sexy imagini din istoria cinematografiei. Actriţa Sharon Yvonne Stone...

Preluat de la EVZ