Congresul PSD a votat, azi, Convenția națională pentru adoptarea monedei euro până în 2024, președintele PSD, Liviu Dragnea, afirmând că este un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la „masa bogaților” și că vrea să propună în decembrie un calendar pentru.

„Vreau să lansăm și aprobăm prin vot începerea dezbaterilor pentru cinci convenții naționale la care vor fi invitați să participe Președinția, Banca Națională a România, Academia Română, partidele politice, membrii universitari, sindicatele, patronatele și, nu în ultimul rând societatea civilă. Prima dintre ele este Covenție națională pentru adoptarea monedei euro până în 2024. (…) Admitem că există și riscuri și trebuie să le analizăm și să le prevenim cu atenție. Trebuie să privim cu curaj și să înțelegem că este un pas obligatoriu și singura șansă ca România să se poată așeza la masa bogaților din Europa (…)”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că vrea ca la 1 decembrie să propună un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro.

„Știu că Guvernul va aproba în martie Comisia națională de fundamentare a planului național de adoptare a monedei euro. În luna aprilie vor începe dezbaterile și vreau ca la 1 decembrie să putem propunem întregii societăți un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro”, a spus Dragnea.

Delegații la Congresul PSD au votat Convenția națională pentru adoptarea monedei euro până în 2024.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/adoptarea-monedei-euro-pana-in-2024-votata-in-congresul-psd-dragnea-romania-la-masa-bogatilor-47324.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/adoptarea-monedei-euro-pana-in-2024-votata-in-congresul-psd-dragnea-romania-la-masa-bogatilor-47324-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv