Unele produse ce sunt vândute în ţări europene au acelaşi ambalaj şi ingrediente trecute pe etichetă, dar gust diferit. În această privință, Parlamentului European a întocmit, pentru prima dată, un raport ce spune limpede că problemele sunt grave: producătorii pun în unele produse o cantitate mai mică de materie primă sau reduc gramajul acestora.

Bogdan Pandelică, preşedinte ANPC: „Este vorba despre greutatea netă care apare pe produs, care trebuie să fie aceeaşi pentru fiecare produs similar, pentru acelaşi producător, în funcţie de reţetă, de cantitate.”

„Un salam de vară care este făcut aici în Bucureşti diferă puţin pentru ce e făcut în Anglia, nu putem trage concluzia că acel producător vrea să îl înşele pe român. Într-un mezel am folosit mai puţină carne, o grăsime am înlocuit-o parţial cu grăsime vegetală care e mai ieftină, aici într-adevăr se poate vorbi de o practică, care nu e rezonabilă”, a spus și Mihai Vişan, fost secretar de stat în MADR, potrivit Digi 24.

Săptămâna aceasta, ministrul Agriculturii din Ungaria a cerut verificări pentru încă 100 de produse. Bulgarii au verificat 50 de produse, dublu faţă de noi.

Analizele pentru verificarea dublulului standard al alimentelor a costat statul român peste 40 de mii de lei, dar cea mai mare parte din bani s-a dus pe cheltuieli de deplasare, mai scrie sursa citată.

Tag-uri:
alimente, alimente romania, grasimi alimente, alimente modificate, dublu alimente


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-39.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-39-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Unele produse ce sunt vândute în ţări europene au acelaşi ambalaj şi ingrediente trecute pe etichetă, dar gust diferit. În această privință, Parlamentului European a întocmit, pentru prima dată, un raport ce spune limpede că problemele sunt grave: producătorii pun în unele produse o cantitate mai mică de materie...

Preluat de la EVZ