Dorind să ştie care sunt opţiunile şi gusturile acestora în materie de lideri social-democraţi, reporterul a aflat că Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD, se bucură de popularitate, în timp ce preşedintele onorific al formaţiunii, Ion Iliescu (n.r. – absent la Sala Palatului), „a făcut şi lucruri bune”, dar acum „Dragnea este în putere”.

Liviu Dragnea a luat cuvântul la Congresul extraordinar al PSD și a debutat salutându-i pe cei prezenți, dar și adresându-le, pe rând, mulțumiri pentru prezenţă şi susţinere. Liderul social-democraţilor a explicat motivele pentru care a fost organizat Congresul şi a prezentat care sunt planurile sale pentru dezvoltarea partidului şi a ţării. Unul dintre momentele inedite a fost cel în care Dragnea le-a transmis celor din sală când să aplaude şi când nu.

„Am tot auzit, în ultimele zile, și de la colegii din partid și nu numai, întrebarea: ce rost are să facem un Congres? Acesta este un moment dorit, cum să nu își dorești să faci un Congres al partidului? Vă voi da cel puțin opt motive pentru care trebuia să facem Congresul astăzi.

Un prim motiv ar fi acela că ar trebui să ne vedem mai des, să ne vorbim mai des. Ne aflăm la capătul primului an de guvernare PSD-ALDE și se impune un bilanț. Avem nevoie de concluzii, concluzii pe care societatea le așteaptă și pe care noi trebuie să le formăm.

Trebuie să prezentăm rezultatele programului de guvernare și este nevoie de un răspuns real.

Avem un nou guvern și este important să găsim calea prin intermediul căreia această echipă poate îndeplini programul de guvernare.

Discuțiile din exterior sufocă societatea și o dezbină. Această situație o știm cu toții. Este o atmosferă deteriorată de ură, de suspiciune și conflict. ÎN cazul legilor justiției, noi vrem să aducem normalitatea în secolul 21. Între noi, cei care vrem să modificăm niște legi, care uzurpă drepturi și libertăți fundamentale și cei care continuă. Astăzi trebuie să ne convingem dacă vrem să mergem înainte cu acest proces. Eu vreau, fără ezitare.

Tag-uri:
congresul psd, congres psd, membri psd, psd, dragnea, iliescu, ion iliescu, liviu dragnea


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-89.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-89-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Dorind să ştie care sunt opţiunile şi gusturile acestora în materie de lideri social-democraţi, reporterul a aflat că Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD, se bucură de popularitate, în timp ce preşedintele onorific al formaţiunii, Ion Iliescu (n.r. - absent la Sala Palatului), „a făcut şi lucruri bune”, dar...

Preluat de la EVZ