Dimitriy Kvasov conducea o rețea cibernetică ce opera în România. Acesta a reușit să sustragă 860 de mii de euro din bancomatele băncii cu ajutorul unui document rtf. Furtul avea loc în anul 2016.

Liderul organizației a fost arestat, în urma unei anchete demarate de DIICOT.

Hackerii ruși au lansat un atac asupra băncii Raiffeisen între 9 august 2016 și 4 septembrie 2016, când au trimis un email care folosea un document RTF virusat, scrie Libertatea.ro.

Fișierul apărea ca fiind trimis din partea Băncii Centrale europene și conținea un cod care a exploatat o vulnerabilitate în sistemul bănicii.

”Membrii organizației purtau ochelari de soare și hanorace cu glugi. Ei așteptau comanda, cu pungi în mâini în fața ATM-urilor din Iași, București, Suceava, Timișoara, Constanța și Crevedia. 32 de bancomate le-au eliberat toți banii, iar dacă mai mulți oameni erau implicați în această organizație, puteau să sustragă toți banii din lume”, scrie website-ul Maszol.ru, potrivit sursei citate.

Tag-uri:
raiffeisen, hackeri, jaf, bancomate, document, rtf


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-77.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-77-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Dimitriy Kvasov conducea o rețea cibernetică ce opera în România. Acesta a reușit să sustragă 860 de mii de euro din bancomatele băncii cu ajutorul unui document rtf. Furtul avea loc în anul 2016. Liderul organizației a fost arestat, în urma unei anchete demarate de DIICOT. Hackerii ruși au lansat...

Preluat de la EVZ