Preşedintele Poloniei a semnat legea luna trecută, dar a trimis-o Tribunalului Constituţional pentru examinare. SUA sunt preocupate şi speră că Tribunalul Constituţional va găsi o soluţie la problema care pare să fi provocat o ruptură în relaţia americano-poloneză.

Şeful diplomaţiei poloneze a recunoscut, potrivit RRA, existenţa unui document intern al Ministerului de Externe de la Varşovia, despre tensiuni în relaţiile americano-poloneze, dar a negat ideea unor sancţiuni vehiculate în presă.

Este de notorietate atitudinea antisemită a unora din Polonia, înainte şi după al Doilea Război Mondial,denunţată de supravieţuitori ai Holocaustului. Memorialul Yad Vashem şi guvernul israelian au atras atenţia că legea poloneză este susceptibilă să blocheze cercetarea istorică, transmite corespondentul RRA la Ierusalim.

Tag-uri:
sua, polonia, antisemit, israel


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-74.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-74-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Preşedintele Poloniei a semnat legea luna trecută, dar a trimis-o Tribunalului Constituţional pentru examinare. SUA sunt preocupate şi speră că Tribunalul Constituţional va găsi o soluţie la problema care pare să fi provocat o ruptură în relaţia americano-poloneză. Şeful diplomaţiei poloneze a recunoscut, potrivit RRA, existenţa unui document intern al...

Preluat de la EVZ