Preşedintele Consiliului Național Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a declarat pentru Mediafax că mitingul şi marşul sunt şi acţiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României.

“CNS organizează, sâmbătă, la Târgu Mureş, un miting şi un marş pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, la care aşteptăm să participe 40.000 de persoane. Mitingul va începe de la ora 16:00 la Monumentul Secuilor Martiri, unde va avea loc o comemorare, iar la final se va citi o petiţie adresată Guvernului României prin care cerem să susţină autonomia Ţinutului Secuiesc printr-o lege organică, care a fost depusă în Parlament în decembrie 2017. De asemenea, cerem şi sprijinul Parlamentului pentru adoptarea proiect. De la ora 17, participanţii la miting se vor îndrepta în marş spre Prefectura Mureş, unde o delegaţie va depune petiţia. De asemenea, mitingul şi marşul sunt şi acţiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României”, a spus Izsak Balazs.

Acesta a precizat că proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, depus în decembrie 2017 de deputatul UDMR Kulcsar-Terza Jozsef Gyorgy, este un document care se bucură de o susţinere populară din partea comunităţii maghiare. (foto Mediafax)

Tag-uri:
Miting, marș, Târgu Mureș, Izsak Balazs, CNS, UDMR


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-58.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-58-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Preşedintele Consiliului Național Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a declarat pentru Mediafax că mitingul şi marşul sunt şi acţiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României. “CNS organizează, sâmbătă, la Târgu Mureş, un miting şi un marş pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, la care aşteptăm să participe 40.000 de...

Preluat de la EVZ