Modernizarea avioanelor IAR -99 Șoim se numără printre cele o sută de măsuri care vor fi puse ân practică de Executiv în acest an, după cum a anunțat sâmbătă, la congresul extraordinar al PSD, premierul Viorica Dăncilă.

“Programul de modernizare a avioanelor Șoim – Aici e Mihai Fifor! Unde ești Mihai? Ai pe mână 2% din PIB – deci chiar ai resurse să relansezi industria noastră de apărare”, a spus Dăncilă în discursul pe care l-a susținut la congresul formațiunii social-democrate.

IAR-99 Șoim este un avion subsonic de antrenament reactiv avansat și atac la sol, proiectat integral în România și construit la Avioane Craiova S.A. Caracteristicile sistemelor de avionică și armament ale avionului permit antrenarea piloților pentru zboruri atât pe MIG-21 Lancer, cât și pe F-16.

Varianta modernizată este IAR 99 Șoim TD, un avion de generație 2015, care ar putea avea o viață până după 2025, ca avion de școală, antrenament avansat și alte misiuni.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/premierul-dancila-anunta-programul-de-modernizare-al-avioanelor-subsonice-iar-99-soim-47329.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/premierul-dancila-anunta-programul-de-modernizare-al-avioanelor-subsonice-iar-99-soim-47329-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv