„Am aflat cu tristețe că a trecut la cele veșnice, la vârsta de 88 de ani, GETA CARAGIU, sculptoriță și profesoară la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, de sorginte aromână, sora regretatului actor Toma Caragiu și a acad. Matilda Caragiu-Marioțeanu.
Membrii Societății de Cultură Macedo-Române transmit condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!”, se arată în mesaj.

Geta s-a născut într-o familie de aromâni (Nico Caragiu și Atena Papastere Caragiu) originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa, prefectura Ioannina, regiunea Epir. Familia Caragiu s-a stabilit la Ploiești.

Ea a avut un frate, actorul Toma Caragiu, și o soră, Matilda Caragiu (căsătorită Marioțeanu), (n.1927 – d.2009), care a ajuns o respectată lingvistă, membră a Academiei Române.

Tag-uri:
geta, geta garagiu, toma caragiu, moarte, news alert


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-156.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-156-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
„Am aflat cu tristețe că a trecut la cele veșnice, la vârsta de 88 de ani, GETA CARAGIU, sculptoriță și profesoară la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, de sorginte aromână, sora regretatului actor Toma Caragiu și a acad. Matilda Caragiu-Marioțeanu. Membrii Societății de Cultură Macedo-Române transmit condoleanțe familiei îndoliate....

Preluat de la EVZ