Ancheta în cazul polițistului Eugen Stan, agentul acuzat de pedofilie, continuă la Parchetul General, în prezent nefiind puse sub urmărire penală alte persoane. În tot acest timp, polițistul încearcă să scape de arest, contestând în fața magistraților măsura preventivă.

Din nou, magistrații Tribunalului București i-au respins, vineri, cererea lui Eugen Stan de ridicare a măsurii arestului preventiv.

Între timp, ancheta de la Parchetul General continuă, având loc mai multe audieri, însă nefiind pusă sub învinuire alți polițiști, bănuiți că l-ar fi favorizat pe Eugen Stan.

La mijlocul lunii ianuarie, procurorii de la Parchetul General au anunțat că au extins cercetările în cazul polițistului suspectat de acte de agresiune sexuală asupra unor minori, verificându-se dacă polițiștii de la Secția 18 l-au favorizat în cazul din 2016.

“Procurorii urmează să verifice modul în care au fost efectuate cercetări de către Poliția Sector 5 București, Secția 18 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, la data de 10 decembrie 2016. În mod concret, procurorii urmează să stabilească dacă inculpatul Stan Eugen a fost ajutat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate în cauză ori în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală”, a transmis Parchetul General la acea vreme.

Totodată, un raport amplu efectuat de către Corpul de Control al Ministerului de Interne arată că s-a propus declanșarea cercetării prealabile față de 18 polițiști.â

În raport se menționează că șeful lui Eugen Stan, cel care îl folosea ca șofer pe acesta, nu avea dreptul la mașina de serviciu.

“Depășirea atribuțiilor de serviciu, prin folosirea agentului șef principal de poliție Stan Eugen ca șofer, deși acesta avea alte atribuții conform fișei postului (atribuții de agent de poliție rutieră), iar în calitate de șef serviciu nu avea drept la conducător auto, fapt ce a atras neîndeplinirea, de către agent, a atribuțiilor cuprinse în fișa postului, precum și unele nemulțumiri în colectiv; depășirea atribuțiilor de serviciu, prin programarea agentului șef principal de poliție Stan Eugen numai în schimburile în care lucra el, trasându-i astfel agentului, cu știință, atribuții care nu erau specifice postului ocupat, în scopul de a beneficia de serviciile de conducător auto”, sunt faptele care i se rețin, în raport, fostului șef al lui Eugen Stan.

Tot raportul Corpului de Control al MAI la Poliția Română în cazul polițistul acuzat de pedofilie, Eugen Stan, mai relevă faptul că atunci când a fost identificat ca suspect al agresiunii sexuale din decembrie 2016, semnalmentele sale n-au fost introduse în sistemul electronic de raportare al IGPR.

„Urmare a identificării, în persoana ag. șef pr. Stan Eugen, a autorului faptei sesizate, acesta nu a mai fost amprentat și fotografiat, astfel că datele și imaginea acestuia nu au fost introduse în bazele de date”, se arată în raportul corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne.

Fișa de eveniment întocmită după agresiunea sexuală comisă în 10 decembrie 2016 a fost transmisă imediat către Inspectoratul General al Poliției Române, iar șeful instituției de atunci, Bogdan Despescu, a pus rezoluția „DGPMB rog măsuri…”, se arată în sinteza raportului, aceasta fiind măsura dispusă de Despescu atunci când a luat la cunoștință de eveniment. Ulterior, informarea a ajuns la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei.

Eugen Stan, polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat că a agresat doi copii într-un lift al unui bloc din cartierul bucureștean Drumul Taberei, a fost arestat la începutul lunii ianuarie.

Potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, pe 5 ianuarie 2018, între 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift și pe palierul etajului 8 -polițistul a pupat-o pe obraji, pe gură și în zona abdominală și i-a pus mâna în zonele intime fetiței în vârstă de cinci ani și l-a pupat pe obraji pe băiatul în vârstă de 9 ani. Tot polițistul de la Rutieră este cel care a agresat și o fetiță de 7 ani, în 2012, în cartierul 6 al Capitalei. Mai exact, Eugen Stan este acuzat de procurori că, pe 22 octombrie 2012, tot în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift și pe scările care asigură legătura între etajele 4 și 5 ale imobilului, a pupat-o pe gură și a luat-o în brațe pe fetița de 7 ani și, profitând de faptul că aceasta aceasta era minoră, a determinat-o să-i atingă organul sexual. Fapta din 2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorii au efectuat, în acest dosar, începând cu 24 octombrie 2012, acte de urmărire penală în vederea identificării autorului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cazul-politistului-pedofil-eugen-stan-vrea-sa-scape-de-arestul-preventiv-47335.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cazul-politistului-pedofil-eugen-stan-vrea-sa-scape-de-arestul-preventiv-47335-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv