“Echipajul unui avion de vânătoare MiG-31 a efectuat o lansare de probă a unei rachete hipersonice de înaltă precizie Kinjal”, a anunțat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat de presă.

Racheta a fost lansată, după ce președintele Vladimir Putin a prezentat, la 1 martie, în cadrul unui discurs despre starea națiunii, arsenalul său strategic.

Racheta Kinjal, care înseamnă în rusă „pumnal”, are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi atinge o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul, potrivit Agerpres.

Racheta a lovit o ţintă într-un poligon militar și a fost transportată de avionul supersonic MiG-31, care a fost modernizat special pentru a putea transporta rachete de tip Kinjal la locul de lansare într-un interval de câteva minute.

Tag-uri:
arma, rusia, putin, racheta, hipersonica, kinjal, kremlin, scut, deveselu


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-161.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-161-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Echipajul unui avion de vânătoare MiG-31 a efectuat o lansare de probă a unei rachete hipersonice de înaltă precizie Kinjal', a anunțat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat de presă. Racheta a fost lansată, după ce președintele Vladimir Putin a prezentat, la 1 martie, în cadrul unui discurs despre starea națiunii,...

Preluat de la EVZ