Aceste informații au fost obținute în cadrul unui studiu care s-a axat pe un eșantion de 229 de angajați din Statele Unite și Canada și a fost realizat de către o echipă a Școlii de Afaceri și Economie din cadrul Universității Wilfrid Laurier din Ontario, scrie The Telegraph.

Oamenii care au participat la acest studiu au fost rugați să își reamintească o interacțiune de la locul de muncă care a sfârșit într-un abuz comis de un superior ierarhic. Autorii studiului au constat că stimularea angajaților prin recurgerea la „represalii simbolice”, cum ar fi folosirea unei păpuși voodoo cu chipul unui șef, le-a redus acestora „cu o treime” sentimentul că sunt nedreptățiți.

„Nu trebuie neapărat să fie o păpușă voodoo. Teoretic, orice lucru care servește ca un act simbolic de represalii, cum ar fi aruncarea de săgeți într-o poză a șefului lipită pe o tablă de darts, poate funcționa (pentru a scăpa de tensiunile acumulat și de sentimentul de orgoliu rănit – n.r.)”¸ a explicat dr. Lindie Liang.

Tag-uri:
voodoo, papusi, sef, nervi, studiu, analiza


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-160.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-160-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Aceste informații au fost obținute în cadrul unui studiu care s-a axat pe un eșantion de 229 de angajați din Statele Unite și Canada și a fost realizat de către o echipă a Școlii de Afaceri și Economie din cadrul Universității Wilfrid Laurier din Ontario, scrie The Telegraph. Oamenii care...

Preluat de la EVZ