O instanță egipteană a condamnat la moarte, sâmbătă, zece bărbați care au fost găsiți vinovați de organizarea unor atacuri teroriste asupra poliției și a forțelor de securitate, relatează site-ul agenției Reuters.

Totodată, alți cinci bărbați au primit pedepse cu închisoarea pe viață. Potrivit unor surse judiciare, persoanele condamnate sunt susținători ai organizației islamiste Frăția Musulmană, care a fost interzisă în Egipt în 2013, după înlăturarea fostului președinte Mohamed Mursi.

Decizia luată de instanța din Cairo vine după recomandarea făcută de către Marele Muftiu al Egiptului, Shawky Ibrahim Allam, cea mai înaltă autoritate a sunniților musulmani din Egipt.

Autoritățile egiptene au început o campanie dură împotriva suspecților islamiști după instaurarea regimului fostului general Abdel Fattah al-Sisi, care a devenit președinte în 2014 și care candidează pentru un nou mandat în cadrul alegerilor de la sfârșitul lunii martie.

Egiptul se confruntă cu o insurgență a organizației teroriste Stat Islamic în Peninsula Sinai, iar președintele Al-Sisi a ordonat armatei să elibereze regiunea de pericolele islamiste înaintea alegerilor prezidențiale din 26-28 martie.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/o-instanta-egipteana-a-condamnat-la-moarte-zece-persoane-care-planuiau-atacuri-teroriste-47341.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/o-instanta-egipteana-a-condamnat-la-moarte-zece-persoane-care-planuiau-atacuri-teroriste-47341-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv