Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât organismul nostru să dispună de o zi de adaptare la noua oră, scrie Libertatea. În popor, această schimbare este clasificată ca fiind noaptea în care dormim mai puțin cu o oră.

Cum ne afectează trecerea la ora de vară?

Trecerea la ora de vară aduce numeroase schimbări majore asupra organismului nostru. Astfel, de cele mai multe ori, apar repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare, mai informează Libertatea.

Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Tag-uri:
ora de vara, trecere ora de vara, repercusiuni asupra organismului, ora de vara 2018


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-131.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-131-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât organismul nostru să dispună de o zi de adaptare la noua oră, scrie Libertatea. În popor,...

Preluat de la EVZ