Merkel i-a cerut președintelui american Donald Trump să renunțe la tarifele pentru importurile din UE și să fie pregătit de un conflict pe care nu îl va putea câștiga.

Declarația Angelei Merkel vine, după ce Australia a reușit să obțină o înțelegere cu Donald Trump și va fi scutită de aceste taxe.

Cancelarul german a cerut, într-o discuție pe care a avut-o cu oamenii de afaceri ca UE să fie scutită de tarifele de 25% la importurile de oțel și 10% la aluminiu.

„Nu vreau să adopt un ton combativ, asta nu ar fi ceva care să ajute. Nimeni nu poate să câştige şi nici nu va câştiga o cursă până la capăt. Din acest motiv, ne dorim dialogul. Dar noi, cei din Europa, avem şi varianta să reacţionăm”, a spus Angela Merkel.

O altă variantă ar presupune taxe pe importurile de produse exponenţiale din Statele Unite.

Pe de altă parte, Marea Britanie încearcă o negociere cu americanii pentru a obține o scutire a taxelor, însă acest lucru ar putea determina un conflict de ordin juridic în cadrul Uniunii Europene.

Tag-uri:
merkel, razboi, conflict, economic, taxe, sua, trump


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-144.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-144-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Merkel i-a cerut președintelui american Donald Trump să renunțe la tarifele pentru importurile din UE și să fie pregătit de un conflict pe care nu îl va putea câștiga. Declarația Angelei Merkel vine, după ce Australia a reușit să obțină o înțelegere cu Donald Trump și va fi scutită de...

Preluat de la EVZ