Mai mulți super-specializaţii spioni americani au livrat anul trecut o valiză cu 100.000 de dolari în numerar unui agent rus, în schimbul unor informaţii compromiţătoare despre preşedintele Donald Trump, conform unui articol al New York Times de vineri, 9 februarie.

Se pare că rusul ar fi primit banii într-o cameră de hotel din Berlin ca primă tranşă pentru suma de 1 milion USD stabilită drept onorariu. El trebuia să aducă informaţii compromiţătoare la adresa candidatului Donald Trump, precum şi o colecţie de programe pentru spionaj cibernetic furate de la NSA şi CIA în 2016.

CIA în special a ajuns băgată până-n gât în lupta politică la vârf în Washington după ce John Brennan, fostul său director, apropiat al lui Barack Obama şi cunoscut pentru convingerile sale comuniste, s-a implicat cu tot cu agenţia pe care o conducea de partea democrată în timpul alegerilor, mai scrie sursa citată. În general, odată ce programele folosite pentru spionaj cibernetic ajung să fie cunoscute de adversari, devin nefolositoare.

Trump a dat pe Twitter povestea publicată de New York Times sâmbătă dimineaţă. „Conform @nytimes, un rus a vândut secrete fabricate despre “Trump” către SUA. Preţul pe care l-a cerut a fost de 1 milion”, a scris preşedintele. “Sper ca publicul să vadă acum şi să înţeleagă ce se întâmplă aici. Totul începe acum să iasă la lumină – DRAIN THE SWAMP!”.

Trump a revenit cu un tweet citându-l pe preşedintele organizaţiei Judicial Watch, care fusese la Fox News, explicând cum Trump a fost victimă a operaţiunii de spionaj organizată de administraţia Obama împotriva tuturor regulilor democraţiei.

CIA a refuzat cererea New York Times de a comenta, iar NSA a replicat că „toţi angajaţii săi au o obligaţie pe toată durata vieţii de a proteja informaţiile secrete”.

Tag-uri:
sua, scandal, cia, articol, new york times, informatii, false, donald trump


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-147.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-147-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Mai mulți super-specializaţii spioni americani au livrat anul trecut o valiză cu 100.000 de dolari în numerar unui agent rus, în schimbul unor informaţii compromiţătoare despre preşedintele Donald Trump, conform unui articol al New York Times de vineri, 9 februarie. Se pare că rusul ar fi primit banii într-o cameră...

Preluat de la EVZ