Reamintim că Attila Dabis a fost oprit la graniţa dintre Ungaria şi România de Poliţia de Frontieră Română în timp ce se îndrepta spre Târgu Mureş unde, sâmbătă, a avut loc comemorarea şi marşul organizat cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor.

Péter Szijjártó a declarat că este inacceptabil ca în secolul 21, în cazul a două state vecine, membre ale Uniunii Europene, să apară o astfel de situaţie în care dreptul unui cetăţean al Uniunii Europene de a circula liber să fie încălcat. Cetăţeanul maghiar a vrut să treacă graniţa regulamentar, pe la un punct de trecere a frontierei, în timpul orelor de program, cu un paşaport valabil, a mai adăugat ministrul.

SCANDAL DIPLOMATIC România-Ungaria. EFECTUL declarațiilor lui Tudose. Ambasadorul român la Budapesta, CONVOCAT de MAE ungar

“Am dori ca relaţiile româno-maghiare să se bazeze pe comportamentul civilizat şi respectul reciproc”, dar, din păcate, astfel de măsuri nu ajută, a declarat ministrul.

Péter Szijjártó a atacat dur decizia de la trecerea frontierei

Péter Szijjártó consideră că, fără îndoială, România are dreptul de a lua decizii similare, dar o decizie de refuz poate fi luată doar pe baza unei hotărâri judecătoreşti, însă la trecerea frontierei, cetăţeanului maghiar nu i s-a făcut referire la nicio hotărâre judecătorească, potrivit flux24.ro.

Misiunile maghiare din străinătate au contactat imediat oficialii români de la punctul de trecere a frontierei de la Borş, care au declarat că nu sunt îndreptăţiţi să dea un răspuns, a afirmat ministrul. A fost contactat şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, însă şi acesta a refuzat să furnizeze informaţii, a spus ministrul. Szijjártó a subliniat că va trimite o notă către ministerele Afacerilor Externe şi Afacerilor Interne ale României.

Tag-uri:
Péter Szijjártó, scandal, romania, ungaria, atacuri, declaratii


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-103.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-103-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Reamintim că Attila Dabis a fost oprit la graniţa dintre Ungaria şi România de Poliţia de Frontieră Română în timp ce se îndrepta spre Târgu Mureş unde, sâmbătă, a avut loc comemorarea şi marşul organizat cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor. Péter Szijjártó a declarat că este inacceptabil ca în secolul...

Preluat de la EVZ